Lenovo, urcare de 55 de poziții în topul FORTUNE Global 500 Lenovo, urcare de 55 de poziții în topul FORTUNE Global 500
Producătorul chinez de electronice Lenovo, unul dintre cei mai mari jucători globali de pe segmentul de PC-uri, se clasează pe poziţia 231 în topul... Lenovo, urcare de 55 de poziții în topul FORTUNE Global 500

Producătorul chinez de electronice Lenovo, unul dintre cei mai mari jucători globali de pe segmentul de PC-uri, se clasează pe poziţia 231 în topul FORTUNE’s Global 500 al celor mai mari companii ale lumii, depăşind locul 286 pe care îl deţinea în anul 2014.

Urcarea de 55 de locuri a companiei cu o cifră de afaceri de 46 miliarde de dolari, clasează Lenovo înaintea unor companii cunoscute precum The Coca-Cola Company, situată pe locul 232 şi FedEx, poziţia 238. Acesta este al 5-lea an consecutiv în care Lenovo apare în topul Global 500, urcând în mod constant în acest clasament, an după an şi progresând cu peste 200 de locuri de la revenirea sa pe listă, în 2011, pe locul 450.

“Poziţia noastră în ierarhia Global 500 este celebrarea unui an monumental pentru Lenovo, un an în care am realizat o creştere a vânzărilor cu 20% şi am finalizat cele mai importante două achiziţii: Motorola Mobility şi IBM System x, ” susţine Yang Yuanging, preşedinte şi director executiv Lenovo.

Veniturile şi profitul acestui an au reprezentat un nou record, ajungând la peste 46 de miliarde de dolari, cu o creştere de la an la an de 20%, demonstrând continuitate. La un deceniu după achiziţia IBM PC, nucleul Lenovo – vânzare de calculatoare – rămâne puternic, atingând o cotă de piaţă record în 2015,  lider de necontestat pe piață la nivel mondial timp de doi ani de rodaj , cu o creștere continuă a veniturilor și a profitului.

De asemenea, Lenovo simte un impuls în vânzările de telefoane mobile şi în domeniul antreprenoriatului devenind cel de-al treilea mare furnizor de smartphone-uri, tablete şi servere 86x.

FORTUNE Global 500 este un clasament al primelor 500 companii de top globale, ce sunt clasificate prin veniturile totale ale respectivului an fiscal ce se încheie pe sau înainte de 31 martie, 2015.

Portofoliul Lenovo cuprinde PC-uri (inclusiv legendarele Think şi marca de produse convertibile YOGA), staţii de lucru, servere, stocare, televizoare inteligente şi o familie de produse mobile, printre care smartphone-uri, tablete şi aplicaţii.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.