Huawei, cu 39% mai multe telefoane vândute în S1 2015 Huawei, cu 39% mai multe telefoane vândute în S1 2015
Doar ce au anunțat americanii de la Apple că au vândut peste 47 de milioane de iPhone-uri în T3 al anului fiscal 2015, că... Huawei, cu 39% mai multe telefoane vândute în S1 2015

Doar ce au anunțat americanii de la Apple că au vândut peste 47 de milioane de iPhone-uri în T3 al anului fiscal 2015, că producătorul chinez Huawei vine cu propriile vești bune.

Astfel, oficialii companiei au precizat faptul că în primele șase luni ale acestui an, vânzările de smartphone-uri produse sub brandul Huawei au crescut cu 39%. Oficialii companiei au declarat faptul că au livrat la nivel global 48,2 milioane de smartphone-uri în primul semestru al anului.

Pentru a face față concurenței giganților din domeniu, precum Samsung sau Apple, chinezii s-au hotărât la începutul anului să își schimbe strategia de business. Așa că au renunțat la modelele destinate segmentului mediu de piață pentru a-și face mai mult loc pe zona gadgeturilor de top. Planul se pare că a dat roade până acum.

Potrivit informațiilor BBC, compania a înregistrat deja o creștere de 70% a livrărilor pe segmentul mediu spre premium, acest lucru aducând și un plus de 30% al veniturilor totale.

Astfel, compania a raportat venituri în creștere cu 87% în primul semestru al anului pentru divizia de smartphone-uri, la 7,2 miliarde de dolari. Huawei este al treilea producător de pe piața internațională de profil, cu o cotă de piață de 7,6% în al doilea trimestru al acestui an. În ceea ce privește piața chineză, Huawei se află pe primul loc, cu o cotă de piață de 18,3%.

Veniturile totale ale Huawei au fost de 28,3 miliarde de dolari în primele șase luni din 2015, cu 30% peste cele din perioada similară a anului trecut.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.