Apple a făcut profit de 10 mld. dolari și a vândut 47,5 mil. iPhone-uri în T3 Apple a făcut profit de 10 mld. dolari și a vândut 47,5 mil. iPhone-uri în T3
Gigantul american Apple și-a dat publicității raportul financiar aferent trimestrului trei al anului fiscal 2015, iar cifrele indică creșteri pe toate segmentele cheie al... Apple a făcut profit de 10 mld. dolari și a vândut 47,5 mil. iPhone-uri în T3

Gigantul american Apple și-a dat publicității raportul financiar aferent trimestrului trei al anului fiscal 2015, iar cifrele indică creșteri pe toate segmentele cheie al companiei.

Astfel, Apple a ajuns ca la finalul lunii iunie 2015 să aibă venituri de 49,6 miliarde de dolari, cu 12 miliarde de dolari peste cele din perioada similară a anului trecut, și un profit net de 10,6 miliarde de dolari, peste cele 7,7 miliarde de dolari ale anului trecut.

În total, la nouă luni, producătorul celebrelor smartphone-uri iPhone a raportat venituri totale de 182,2 miliarde de dolari (față de 140,6 mld. dolari la 9 luni în 2014) și un profit net total de 42,2 miliarde de dolari (peste cele 31 de miliarde din perioada similară a anului trecut).

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții companiei, vânzările la nivel internațional au construit cu 64% la încasările trimestrului trei din 2015, China luând partea leului. Saltul veniturilor și al profitului a fost alimentat de vânzări record ale iPhone și Mac, de un record al tututor timpurilor în ceea ce privește încasările pe servicii, precum și de lansarea Apple Watch.

“Am avut un trimestru extraordinar, cu încasări ale iPhone în creștere cu 59% față de anul trecut, vânzări bune ale Mac-urilor, un record al segmentului de servicii, propulsat mai ales de App Store și un început grozav pentru Apple Watch”, a declarat într-un comunicat de presă Tim Cook, CEO-ul Apple.

Totodată, în acest trimestru, producătorul american de electronice a vândut 47,5 milioane de smartphone-uri, 10,9 milioane de tablete și 4,8 milioane de calculatoare Mac. Comparativ cu T3 2014, vânzările iPhone au crescut cu 34,9%, cele de Mac-uri cu 8,8%, în timp ce vânzările iPad au scăzut cu 17,9%. Compania nu a dat, totuși, publicității și numărul smartwatch-urilor Apple Watch vândute de la lansarea gadgetului, în aprilie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.