Vlad Cosma s-a impus în Cupa Suzuki la Transilvania Rally Vlad Cosma s-a impus în Cupa Suzuki la Transilvania Rally
În weekend-ul trecut, Vlad Cosma s-a impus în Transilvania Rally și și-a trecut în cont a treia victorie în Cupa Suzuki din 2015. Podiumul... Vlad Cosma s-a impus în Cupa Suzuki la Transilvania Rally

În weekend-ul trecut, Vlad Cosma s-a impus în Transilvania Rally și și-a trecut în cont a treia victorie în Cupa Suzuki din 2015. Podiumul a fost completat de Alex Ardelean și Horia Chiriguț, lupta pentru titlu fiind în continuare deschisă.

Și la Transilvania Rally, etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri, a fost o luptă în trei pentru victorie în Cupa Suzuki. Vlad Cosma, Alexandru Ardelean și Horia Chiriguț, primii trei din clasamentul general al Cupei Suzuki, au fost implicați în lupta pentru un loc pe podium și pe specialele din jurul orașului Cluj Napoca.

Cu patru victorii de probă specială în prima zi a raliului, Vlad Cosma și Diana Hațegan au terminat ziua de vineri pe prima poziție în clasamentului Cupei Suzuki, dar și la clasa 9, unde punctează modelul Suzuki Swift Sport. După o luptă spectaculoasă, echipajele Alex Ardelean / Horațiu Baltador și Horia Ghirguț / Andrei Hicea au completat podiumul la finalul primei zile a raliului.

Și în ziua a doua, Vlad Cosma a exploatat la maximum avantajul terenului propriu și a câștigat șase din cele șapte probe speciale obținând cea de-a treia victorie din acest sezon în Cupa Suzuki. “A fost un raliu care mi-a plăcut mult și cred că asta s-a văzut pe fiecare probă specială. Obiectivul nostru a fost să câștigăm în Cupa Suzuki și la clasa 9 și mă bucur că am reușit asta. Diferențele în clasament sunt foarte mici și fiecare punct este extrem de important. Abia aștept să luam startul în următoarea etapă de la Sibiu”, a spus Vlad Cosma, care a adunat în total 103,6 puncte în Cupa Suzuki.

Pentru Alex Ardelean și Horațiu Baltador revenirea pe asfalt, după trei raliuri pe macadam, a fost ceva mai dificilă decât se așteptau Campionul din 2014 în Cupa Suzuki a terminat etapa de la Cluj pe locul secund și păstrează deschisă lupta pentru titlu.

Alex Ardelean - Horatiu Baltador

„Faptul că mașina n-a fost gata decât destul de târziu ne-a împiedicat să facem testele de reacomodare pe care ni le propusesem, așa că prima zi de concurs n-a fost cea mai bună pentru noi. În ziua a doua, am recuperat cât am putut și am reușit să adunăm puncte importante pentru noi, dar și pentru echipa Sibiu Racing Team”, a spus Horațiu Baltador, copilotul echipajului clasat pe locul 4 la clasa 9.

Horia Chirguț și Andrei Hicea au avut o evoluție constantă și au reușit să termine raliul cu o victorie pe super speciala de la Polus Center. “A fost un raliu greu, cu o probă Dângău absolut fantastică. Am reușit să trecem peste eșecul de la Bacau și să obținem un rezultat bun. Ne-am concentrat mai bine la recunoașteri, iar Andrei și-a făcut treaba exemplar”, a spus Horia Chiriguț, care a terminat pe locul 3 în Cupa Suzuki și pe locul șase la clasa 9.

Rallyphoto by: Balázs Attila

Rallyphoto by: Balázs Attila

După etapa a cincea a sezonului, lupta pentru titlu în Cupa Suzuki rămâne în continuare deschisă, primele trei echipaje fiind despărțite de doar 14,2 puncte. Vlad Cosma a adunat 103,6 puncte și este urmat în clasament de Alex Ardelean (100 p), Horia Chiriguț (89,4 p), Andrei Mușețeanu (32 p), Andrei Stan (28 p), M. Ardelean (22 p) și Ioan Zarug (20 p).

În Cupa Suzuki mai sunt programate trei etape, una pe asfalt și două pe macadam, prima dintre ele fiind în perioada 20 – 23 august la Sibiu.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.