Americanii de la 3Pillar Global coordonează din România un Centru Global pentru Tehnologii Avansate Americanii de la 3Pillar Global coordonează din România un Centru Global pentru Tehnologii Avansate
3Pillar Global, companie americană specializată în servicii IT, prezentă pe piața din România cu birouri în Cluj-Napoca și Timișoara, anunță înființarea unui centru global... Americanii de la 3Pillar Global coordonează din România un Centru Global pentru Tehnologii Avansate

3Pillar Global, companie americană specializată în servicii IT, prezentă pe piața din România cu birouri în Cluj-Napoca și Timișoara, anunță înființarea unui centru global pentru tehnologii avansate – Advanced Technology Group (ATG) ), coordonat din România de Marius Bănici, Senior Director al sediului din Timișoara.

Centrul deservește clienți din SUA și Marea Britanie și a fost înființat pentru a răspunde nevoilor de consiliere și mentoring tehnic.

„Cele două centre din România pe care le avem în Cluj-Napoca și Timișoara răspund celor mai înalte criterii în materie de tehnologii folosite și inovație încât să asigure sustenabilitatea pe termen lung a unui astfel de proiect. Dezvoltarea unei culturi orientate către inovație nu se va întâmpla peste noapte sau prin simpla decizie a înființării unei echipe. E nevoie de acțiuni și planuri concrete de cercetare și dezvoltare (R&D), alocarea unor resurse dedicate și implicarea unor echipe internaționale de experți. Faptul că această echipă globală este coordonată de un specialist din Timișoara și are în componența ei încă un director, dar și arhitecți din Cluj-Napoca atestă nivelul ridicat al industriei de aici”, adaugă David DeWolf, Președinte și CEO al 3Pillar Global.

Echipa coordonată de Marius Bănici are în componență trei directori, localizați în centrele din Cluj-Napoca, Noida (India) și Fairfax (SUA) și arhitecți din centrele respective și este responsabilă de identificarea acelor situații concrete în care tehnologia și soluțiile inovative vor fi folosite în vederea rezolvării unor problematici din lumea reală cu aplicabilitate în domenii precum media și entertainment, informare, sănătate și financiar.

Activitatea echipei este concentrată cu precădere pe tehnologii emergente. Din aria de expertiză a centrului de inovație fac parte analiza în timp real a volumelor mari de date, operațiuni de stream processing, programare reactivă, dar și activități menite să creeze o cultură propice pentru inovație: activități de cercetare, conceptualizare sau elaborarea de articole de specialitate.

„Implementarea unui centru de inovație coordonat de un specialist român, localizat în România, într-o companie IT globală, este un real succes pentru ansamblul industriei IT din țara noastră. Iată că vorbim de desfășurarea unor activități cu valoare adăugată mare, în contextul în care România este o destinație cunoscută în special pentru activități de outsourcing și nu ocupă, în mod tradițional, un loc fruntaș în Europa în ceea ce privește inovația. Industria IT din România începe, inclusiv prin acest proiect, să se impună ca destinație viabilă pentru activități inovative la cel mai înalt nivel”, subliniază Cătălin Ștef, Director General 3Pillar Global România.

marius baniciMarius Bănici (foto) este un inginer IT cu experiență de 15 ani în dezvoltarea de soluții software. Bănici a susținut eforturile de dezvoltare software ale companiei din 2012 în birourile companiei 3Pillar Global de la Timișoara, iar din 2015 este Senior Director al acestui unit, coordonând întreaga activitate desfășurată la Timișoara. Înainte de a se alătura companiei 3Pillar Global, Bănici a lucrat timp de 10 ani în industria automotive unde a condus echipe responsabile de dezvoltarea de soluții software. Bănici este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Calculatoare.

În primăvara acestui an, 3Pillar Global România a anunțat un plan de extindere ce prevede angajarea a peste 100 de ingineri IT care să se alăture celor 300 de specialiști din cele două centre, Cluj-Napoca și Timișoara. Pozițiile pe care 3Pillar Global le are deschise vizează ingineri IT de nivel intermediar și seniori cu experiență dovedită între 2 și 5 ani, care să acopere funcțiile de programare și testare. În ceea ce privește programarea, se urmăresc în special competențe de Java și Phyton, dar și alte tehnologii utilizate pentru dezvoltarea de aplicații web și mobile. De asemenea, compania caută să angajeze și manageri cu experiență tehnică.

3Pillar Global Romania face parte dintr-o organizație globală cu operațiuni pe trei continente și 600 de angajați. Cifra de afaceri a companiei a depășit 30 milioane de dolari anul trecut. Cu peste 300 de angajați și managementul operațional în România, 3Pillar Global Romania are o importanță strategică pe harta globală a organizației. Experții IT 3Pillar Global Romania îmbină gândirea de business și expertiza tehnică în tehnologii de ultimă generație, cu aplicabilitate în mobile computing, cloud și big data, pentru a dezvolta produse solicitate de clienți de top din media și entertainment, informare, sănătate și financiar, printre care PBS, televiziunea publică din SUA, CARFAX, lider în furnizarea de informații sau Equinox.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.