Ioan Gyuri Pascu da glas Comandantului Barza, un jurnal de bord relaxat realizat de Blue Air – VIDEO Ioan Gyuri Pascu da glas Comandantului Barza, un jurnal de bord relaxat realizat de Blue Air – VIDEO
Sunt sigura ca o buna parte dintre voi au zburat cel putin o data cu avionul. Si daca printre voi exista persoane care reactioneaza... Ioan Gyuri Pascu da glas Comandantului Barza, un jurnal de bord relaxat realizat de Blue Air – VIDEO

Sunt sigura ca o buna parte dintre voi au zburat cel putin o data cu avionul. Si daca printre voi exista persoane care reactioneaza la fel ca mine, sunt sigura si de faptul ca, la trecerea printr-o zona cu turbulente, cand avionul tremura din toate incheieturile, toata viata incepe sa se deruleze pe repede-inainte prin fata ochilor, iar mainile vi se inclesteaza de manerele scaunului.

Asa i s-a intamplat si indragitului actor si muzician Ioan Gyuri Pascu, vocea Comandantului Barza, un proiect initiat de operatorul de transport aerian Blue Air.

Aventurile Comandantului Barza“Am zburat prima data cu avionul prin 1989, era cu un Antonov. De-a lungul carierei mele a trebuit sa calatoresc mult si am avut ceva peripetii. In timpul unui zbor, tot cu un Antonov, s-a defectat unul dintre motoare, am aterizat fortat de cateva ori, am zburat la cateva zile dupa prabusirea avionului de la Balotesti cand toata lumea era panicata, au fost destule momente in care am facut febra tinandu-ma de manerele scaunelor. La un moment dat am avut si o iubita stewardesa, iar de la ea am invatat cateva lucruri interesante despre avioane, am invatat chiar si ce inseamna degivrare”, a povestit amuzat actorul in cadrul unei intalniri cu reprezentantii Blue Air.

Filmuletul de animatie “Aventurile Comandantului Barza – Jurnal de zbor relaxat” vine in intampinarea “fricosilor”, ca sa explice, sa lamureasca si sa ofere o viziune “din interior” asupra multor aspecte pe care fie nu le cunoastem, fie le percepem complet gresit, atat despre constructia aeronavelor, cat si despre etapele zborului in sine.

Comandantul Barza “prinde glas” multumita indragitului actor si muzician – Ioan Gyuri Pascu. El insusi un “fricos” al zborului cu avionul, s-a aratat foarte incantat de idee si de informatiile linistitoare pe care le poti obtine din aceasta animatie.

Initiativa filmului ii apartine Comandantului Marius Puiu care, de-a lungul anilor de experienta la mansa, a dorit sa puna in practica intr-o maniera joviala si relaxata un mic “pachet” de explicatii oferite atat celor mici, cat si adultilor care inca mai au retineri in privinta calatoriilor cu avionul.

Intalnirea si discutiile cu cei de la Creative Impact / Raven Bob Productions au dus la aparitia Comandantului Barza care, fiind pilot cu o maaaare experienta, parcurge alaturi de noi etapele principale de constructie ale unei aeronave, momentele esentiale ale zborului cu avionul, precum si diverse fenomene care apar si care uneori sunt intelese gresit de catre pasageri.

Numele personajului  nu este ales intamplator. In afara de abilitatile vestitelor zburatoare, chiar in echipa Blue Air exista un corespondent real al Comandantului Barza, in persoana experimentatului Comandant Instructor – Petre Berzescu.

Pentru moment, filmul va fi disponibil (ca bonus) in componenta unor pachete ce pot fi achizitionate la bordul curselor Blue Air, alaturi de o macheta foarte elaborata a aeronavei Boeing 737-400.

Pretul pachetului special este de 25 de euro, filmuletul fiind disponibil si in varianta de limba engleza.

  • Marian

    17/07/2015 #1 Author

    Mai frate, nu contest initiativa educationala, dar macar sa il faca cum trebuie…subtitlu e “Jurnal de bord rlaxat” cu litere lipsa iar coloana sonora de la tentativa de trailer (care nu e trailer) e de toata jena; muzica e luata dintr-o banca de sunete ieftina. Am auzit melodia aia la fiecare freelancer de pe youtube care isi mai posteaza cate ceva. Pe bune acum?
    Eu am pretentii daca ma pun sa platesc pentru asa ceva…

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.