Noua ambiție a Grupului LafargeHolcim după fuziune Noua ambiție a Grupului LafargeHolcim după fuziune
LafargeHolcim a lansat oficial noul Grup la nivel mondial şi anunță elementele cheie în jurul cărora au fost definite ambițiile sale pentru viitor. Ca... Noua ambiție a Grupului LafargeHolcim după fuziune

LafargeHolcim a lansat oficial noul Grup la nivel mondial şi anunță elementele cheie în jurul cărora au fost definite ambițiile sale pentru viitor. Ca urmare a finalizării cu succes a fuziunii dintre Lafarge şi Holcim şi cotarea acțiunilor LafargeHolcim la bursele din Zurich şi Paris, noul Grup își va concentra atenția pe demersul său de a crea cea mai performantă companie din industria materialelor de construcții.

Eric Olsen, CEO LafargeHolcim

„Acum, prin crearea noului Grup LafargeHolcim, vom intra într-o nouă etapă a transformării noastre pentru a deveni lideri din toate punctele de vedere – o companie care are un impact pozitiv asupra lumii şi care poate face o diferență reală pentru clienții, angajații şi acționarii săi, precum şi pentru societate.”

Noua ambiție a LafargeHolcim susținută de cinci direcții de acțiune majore  

Compania demarează un proces de transformare strategică constând în valorificarea atuurilor celor două companii, Lafarge şi Holcim. În cadrul primei etape de integrare, Grupul se va concentra pe cinci direcții de acțiune majore:

  • Sinergii: atingerea țintei de 1,4 miliarde de Euro din sinergii în trei ani
  • Alocarea capitalului: o abordare riguroasă în ceea ce privește alocarea capitalului şi reducerea cheltuielilor de capital
  • Transformare comercială: diferențierea prin produse şi soluții inovatoare
  • Integrare: crearea unui nou grup şi a unei noi culturi
  • Sănătate şi Securitate: plasarea Sănătății şi Securității în centrul organizației.

Grupul LafargeHolcim va fi organizat pe baza unui nou model de operare orientat spre deservirea clienților locali dar valorificând în același timp acoperirea, amprenta și capabilitățile globale ale Grupului. Acesta aduce laolaltă țări responsabilizate, platforme de management regionale şi funcții ale Grupului cu expertiză.

Rezultatele financiare ale Holcim şi Lafarge din primul semestru urmează să fie prezentate la finalul lunii iulie

LafargeHolcim va prezenta rezultatele financiare obținute de cele două companii independente Lafarge şi Holcim în prima jumătate a acestui an pe 29 iulie 2015. Primele rezultate combinate provizorii ale noului Grup vor fi prezentate după primele 9 luni din 2015.

Având o prezență bine echilibrată în 90 de țări şi o activitate concentrată pe producția de Ciment, Agregate şi Betoane, LafargeHolcim (Bursa de Valori din Elveția: SIX, Euronext Paris: LHN) este liderul mondial în industria materialelor de construcții.

Grupul are 115.000 angajați în întreaga lume şi vânzări nete combinate de 33 de miliarde de CHF (27 de miliarde de Euro), potrivit datelor din 2014.

LafargeHolcim reprezintă un standard al industriei în domeniul R&D şi le oferă clienților săi, de la constructori individuali la dezvoltatori de proiecte complexe, o gamă variată de produse cu valoare adăugată, servicii inovatoare şi soluții de construcții integrate.

Grupul și-a asumat angajamentul de a dezvolta soluții durabile pentru clădiri şi infrastructuri mai bune şi de a contribui la o calitate mai bună a vieții, fiind astfel poziționat optim pentru a răspunde provocărilor urbanizării în creștere.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.