Creștere record pentru VIKING Creștere record pentru VIKING
Compania austriacă VIKING a anunțat o creștere de 16,5% în 2014, atingând o cifră de afaceri record de aproximativ 180 milioane de euro. Compania... Creștere record pentru VIKING

Compania austriacă VIKING a anunțat o creștere de 16,5% în 2014, atingând o cifră de afaceri record de aproximativ 180 milioane de euro. Compania VIKING este un producător specializat în industria de întreținere a spațiilor verzi, fiind parte a grupului german STIHL.

În România VIKING este distribuit prin rețeaua STIHL, produsele sale fiind comercializate în cele peste 300 de magazine ale dealerilor STIHL. “La nivel local am obținut o creștere a business-ului pe zona de utilaje dedicate întreținerii spațiilor verzi, în 2014 situându-ne undeva la peste 32% față de 2013. Creșterea s-a datorat în principal îmbunătățirii distribuției produselor VIKING și expunerii în magazinele rețelei.  De altfel, acest upgrade în distribuție și expunere s-a operat și pentru utilajele STIHL”,  declară Ioan Mezei director general STIHL România.

Cele mai vândute produse din gama VIKING au fost mașinile de tuns iarbă pe benzină, iar în ceea ce privește localizarea creșterii vânzărilor, zona de vest a țării a obținut cele mai bune rezultate. “La mijlocul acestui an ne aflăm cu brandul VIKING cu 10% peste anul trecut, iar ținta noastră este să menținem trendul crescător al vânzărilor până la sfârșitul anului.

Piața utilajelor de întreținere a spațiilor verzi se dezvoltă timid în țara noastră și, în general, funcționează în tandem cu sectorul construcțiilor de case. Uitându-ne la evoluția rezidențialelor din ultimul an, cel mai probabil este că o creștere generală mai consistentă a pieței noastre se va produce în cursul anului viitor”, precizează Ioan Mezei.

În prezent piața uneltelor de grădinărit se situează la aproximativ 15 milioane de euro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.