InterContinental și-a vândut flagship-ul din Hong Kong pentru aproape 1 mld. de dolari InterContinental și-a vândut flagship-ul din Hong Kong pentru aproape 1 mld. de dolari
Grupul hotelier InterContinental, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața internațională de profil, cu un portofoliu de peste 4.600 de hoteluri și... InterContinental și-a vândut flagship-ul din Hong Kong pentru aproape 1 mld. de dolari

Grupul hotelier InterContinental, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața internațională de profil, cu un portofoliu de peste 4.600 de hoteluri și venituri de peste 1,8 miliarde de dolari, a anunțat la finalul săptămânii trecute vânzarea celei mai importante unități din Hong Kong pentru suma de 938 de milioane de dolari.

Noul proprietar al iconicului hotel este Supreme Key, o companie aflată în portofoliul Pioneer Global Group, business controlat de familia Gaw, una dintre cele mai bogate familii din Hong Kong (conform topului miliardarilor realizat de revista americană Forbes, familia Gaw se află pe locul 48 în clasamentul pe Hong Kong, cu o avere estimată la 1,3 miliarde de dolari).

În urma tranzacției, InterContinental se așteaptă la un profit de circa 700 de milioane de dolari. Unitatea, amplasată în districtul Kowloon, popular printre turiștii care vor să viziteze Hong Kong-ul, dar și printre oamenii de afaceri care ajung pe insulă, a fost deschis în 1980, are 503 camere și apartamente, în urma tranzacției valoarea unei camere fiind estimată la circa 1,9 milioane de dolari.

Achiziția hotelului din Hong Kong a fost intermediată de Gaw Capital Partners (o companie controlată tot de familia Gaw), o firmă de real-estate cu un portofoliu ce include 18 proprietăți în Asia și Statele Unite. Printre acestea se numără unități în Bangkok, Pattaya, Hong Kong, Beijing, Shenzhen, San Francisco ale flagship-ului Hotel G, dar și Strand Hotel și Strand Cruise din Yangon, sau hotelul Roosevelt Macao.

Rețeaua InterContinental va continua să aibă managementul hotelului din Hong Kong (pentru 37 de ani, cu trei perioade de prelungire a câte 10 ani), care va trece printr-un program de modernizare (programat să înceapă în 2017 și să se desfășoară pentru o perioadă de 18 luni), tranzacția urmând să fie finalizată în a doua jumătate a acestui an.  Unitatea a intrat în portofoliul InterContinental și sub contract de management cu grupul hotelier din 2001.

“Tranzacția vine în completarea vânzării celor mai mari proprietăți pe care le dețineam. În ultimii 12 ani am vândut aproape 200 de unități pentru aproape 8 miliarde de dolari, și le-am înapoiat acționarilor peste 10 miliarde de dolari”, a declarat într-un comunicat de presă Richard Solomons, CEO în cadrul IHG.

InterContinental Hong Kong deține 3 restaurante cu stele Michelin – unul dintre ele este al celebrului chef Alain Ducasse- , 12 săli de evenimente, centru SPA, piscină exterioară – una dintre cele mai mari din Hong Kong -, fiind situat pe faleză și oferind o prieveliște spectaculoasă asupra portului Victoria și a orașului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.