Fortinet finalizează achiziția Meru Networks Fortinet finalizează achiziția Meru Networks
Fortinet, unul dintre cei mai importanți producători de soluții de securitate de înaltă performanță, a finalizat achiziția companiei Meru, lider pe piața de soluții... Fortinet finalizează achiziția Meru Networks

Fortinet, unul dintre cei mai importanți producători de soluții de securitate de înaltă performanță, a finalizat achiziția companiei Meru, lider pe piața de soluții Wi-Fi inteligente.

Această achiziție este în concordanță cu viziunea Fortinet în domeniul securității wireless și cu focusul companiei în dezvoltarea zonei pentru clienti medii și mari, extinzând astfel portofoliul Fortinet și aducând oportunitatea de a se adresa unei piețe de 5 miliarde de dolari precum cea a Wi-Fi-ului, prin intermediul soluțiilor inteligente de securitate wireless.

Soluțiile Fortinet recunoscute în piețele de Wi-Fi securizat, prin access point-urile securizate FortiAP și dispozitivele de securitate integrate FortiWiFi pentru companiile mici si puncte de lucru, sunt produsele ce s-au dezvoltat cel mai rapid în cadrul portofoliului de ”tehnologii avansate” ale companiei. Completarea cu solutiile inteligente pentru WiFi de la Meru, extinde solutiile Fortinet oferind astfel clienților o conexiune sigură, neîntreruptă, disponibilă oriunde si oricând – garantând performanță în medii ce susțin un trafic intens și mulți utilizatori de rețea wireless, așa cum sunt companiile mari, instituțiile de învățământ, sistemul sanitar și spitalele.

“Pentru a proteja cu adevărat împotriva tuturor posibilelor atacuri, continuăm să extindem platforma noastră de securitate end-to-end, lideră pe piaţă, pentru a le oferi clienților noștri  vizibilitatea și protecția continuă de care au nevoie împotriva amenințărilor; de la Data center la cloud și la punctele de acces”, a declarat Adrian Danciu, Director Regional Fortinet. ”Ne așteptăm ca aceasta achizitie a companiei Meru să ne ajute să livram noi soluții și servicii menite să ajute întreprinderile de toate mărimile să implementeze, administreze și securizeze conexiunile wired si wireless în aceasta eră a mobilității”.

Clienții finali ai Fortinet şi Meru vor beneficia în continuare de strategia Fortinet de a livra o conexiune securizată și neîntreruptă pentru utilizatorii lor mobili, oferind în același timp partenerilor și resellerilor un portofoliu foarte larg de soluții cu care pot adresa piața.

Odată cu finalizarea tranzacţiei, angajatii Meru devin parte oficială a Fortinet.

Conform contractului, Fortinet va plăti în cash 1,63 dolari pe acţiune, în total aproximativ 44 milioane de dolari pentru tranzacţie.

În primă fază, Fortinet a finalizat ofertarea pentru toate acţiunile disponibile ale Meru, acceptând să plătească toate acţiunile valide propuse şi neretrase până la data expirării propunerii, reprezentând aproximativ 60,18%. Ulterior, o filială de sine stătătoare a Fortinet a fuzionat cu Meru, Meru devenind în totalitate filială a Fortinet. Ca rezultat al fuziunii, restul acţiunilor Meru ce nu au fost achiziţionate de Fortinet în oferta propusă (în afara acţiunilor deţinute de Meru, Fortinet sau alte filialele şi acţiuni, subiect asupra cărora pot fi exercitate în mod adecvat cereri de drepturi de evaluare) au fost convertite pentru a putea primi restul plăţii menţionate anterior. Toate acţiunile Meru urmează să fie delistate de la bursa NASDAQ în cursul zilei de astăzi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.