New Trends: 3 rețete care te ajută să faci față caniculei New Trends: 3 rețete care te ajută să faci față caniculei
Majoritatea oamenilor aleg vara, pentru a se răcori, băuturi şi alimente reci, care să îi ajute să reziste caniculei. Nu mulţi ştiu însă că... New Trends: 3 rețete care te ajută să faci față caniculei

Majoritatea oamenilor aleg vara, pentru a se răcori, băuturi şi alimente reci, care să îi ajute să reziste caniculei. Nu mulţi ştiu însă că pe timp de vară sunt recomandate băuturile calde. Consumul de alimente reci duce la un dezechilibru al temperaturii centrale a organismului, care va produce şi mai multă căldură în lupta de a reveni la echilibrul termic normal.

Vara aceasta, Haagen-Dazs propune trei reţete de băuturi calde pe bază de îngheţată, pentru a contracara efectele neplăcute ale caniculei. Foarte simplu de realizat, reţetele sunt variate şi potrivite pentru toate gusturile. Häagen-Dazs este recomandată pentru acest tip de băuturi datorită ingredientelor naturale şi reţetei cu 0% emulsificatori, coloranţi artificiali şi conservanţi.

1. Affogato cu îngheţată de vanilie

Ingrediente:

  • 90 g de îngheţată de vanilie Häagen-Dazs
  • Un Espresso

Mod de preparare: 

Preparaţi un Espresso şi puneţi-l într-un ibric din care îl veţi servi. Puneţi într-un pahar de 60 ml o cupă de îngheţată de vanilie şi puneţi-l pe tavă de servire alături de ibricul cu Espresso. La momentul servirii, turnaţi băutura peste îngheţată.

2. Ciocolată caldă cremoasă, cu îngheţată de ciocolată belgiană

Ingrediente:

  • 2 x cupe de 90 g de îngheţată de ciocolată belgiană Häagen-Dazs
  • 25 ml de lapte
  • 45 ml de frişcă
  • Pudră de cacao pentru decor

Mod de preparare:

Puneţi două cupe de îngheţată într-un recipient de metal şi pasaţi-o puţin cu o lingura, după care adăugaţi laptele. Încălziţi uşor recipientul, amestecaţi produsele până se topesc şi turnaţi într-un pahar transparent, înalt.  Decoraţi cu frişcă şi pudra de cacao, iar apoi este gata pentru servit.Haagen Dazs

3. Dulce de leche Espresso

Ingrediente:

  • Un Espresso
  • 2 x cupe de 90 g îngheţată Haagen-Dazs Dulce de leche
  • 25 ml lapte
  • Frişcă
  • Sirop de caramel

Puneţi cele două cupe de îngheţată, laptele şi Espresso într-un recipient de metal. Încălziţi la foc mic recipientul şi amestecaţi elementele până ajung la o consistenţă uniformă. Puneţi băutura într-un pahar înalt, decoraţi cu frişcă şi sirop de caramel.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *