Clienții băncilor din România, ținta unui nou atac al hackerilor Clienții băncilor din România, ținta unui nou atac al hackerilor
Un nou val de mesaje ce conțin virusul bancar Dyre vizează clienți ai instituțiilor financiare din mai multe țări, printre care și România, informează... Clienții băncilor din România, ținta unui nou atac al hackerilor

Un nou val de mesaje ce conțin virusul bancar Dyre vizează clienți ai instituțiilor financiare din mai multe țări, printre care și România, informează specialiștii Bitdefender, unul dintre cei mai mari provideri de soluții de securitate la nivel mondial.

Odată instalat, virusul fură datele de autentificare la serviciile de e-banking. Clienții din România sunt sfătuiți să fie foarte atenți la operațiunile pe care le efectuează, băncile locale vizate având o cotă de piață cumulată de circa 40%.

În esență, utilizatorii de servicii de e-banking sunt invitați să descarce un fișier malițios de tip arhivă conținând un executabil, care provine de la un consultant fiscal. Mesajul pretinde a fi o continuare a unei discuții purtate anterior și le sugerează clienților să descarce cu prioritate fișierul pentru a finaliza o tranzacție financiară.

Un al doilea mesaj susține că trimite documentația financiară a clientului și îi cere să verifice autenticitatea tranzacțiilor.

Al treilea mesaj informează clientul despre sancțiuni contravenționale impuse companiei pe care o deține, invitându-l să ia la cunoștință lista abaterilor.

bitdefender

Fișierul .exe descarcă și activează virusul bancar Dyreza, cunoscut și sub denumirea Dyre.

Observat pentru prima dată anul trecut, virusul Dyre este foarte asemănător cu celebrul troian bancar Zeus. Se instalează pe computerul utilizatorului și devine activ doar când utilizatorul își introduce credențialele pe un site specific, de cele mai multe ori în pagina de autentificare a unei instituții bancare. Prin intermediul unui atac de tip man-in-the-browser, hackerii injectează cod Javascript malițios, ce le permite să fure credențialele de atutentificare sau să efectueze operațiuni neautorizate în cont.

Atacul vizează și clienți ai unor reputate instutuții financiare și bancare din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Australia și Franța.

Potrivit Bitdefender Labs, 19.000 de mii de e-mailuri au fost trimise în trei zile de pe servere din SUA, Taiwan, Hong Kong, Danemarca, Rusia, China, Coreea de Sud, Marea Britanie, Australia.

Bitdefender le recomandă utilizatorilor să folosească o soluție de securitate performantă și actualizată la zi și să evite să dea click pe linkuri provenite din e-mailuri de la expeditori necunoscuți.

Bitdefender este producătorul uneia dintre cele mai performante și eficiente game de soluții de securitate informatică atestate pe plan internațional. Tehnologia Bitdefender protejează datele digitale ale aproximativ 500 milioane de utilizatori individuali și companii din întreaga lume.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.