Care sunt paşii cei mai importanţi pentru izolarea mansardei Care sunt paşii cei mai importanţi pentru izolarea mansardei
În contextul în care din ce în ce mai mulți români iau în considerare posibilitatea de a locui într-o casă cu mansardă, specialiștii Hornbach,... Care sunt paşii cei mai importanţi pentru izolarea mansardei

În contextul în care din ce în ce mai mulți români iau în considerare posibilitatea de a locui într-o casă cu mansardă, specialiștii Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit,oferă o serie de recomandări privind izolația acestui spaţiu cu scopul de a evita degradarea acoperișului, apariția mucegaiului și, cel mai important, costuri ridicate la încălzire pe timp de iarnă.

„Cel mai important risc în cazul unei termo sau hidroizolări defectuoase este degradarea ireversibilă a șarpantei din lemn și acoperișului casei. Urmează apoi apariția mucegaiului pe suprafața interioară a placării acoperișului, care poate amenința sănătatea celor care locuiesc în interiorul casei. În plus, o izolare incorect realizată nu va permite reducerea costurilor de încălzire pe perioada iernii”

Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al companiei Hornbach România

Potrivit declarațiilor acestuia, evitarea pierderii de căldură presupune alegerea corectă a unui produs termoizolant elastic și compresibil care să umple complet spațiile neregulate din interiorul șarpantei. În momentul în care spațiile sunt perfect acoperite, termoizolarea va reduce semnificativ consumul de energie termică pe timpul iernii și va preveni apariția umidității.

Astfel, pentru o termoizolare eficientă a spațiului mansardat se recomandă produsele din vată minerală de sticlă semirigide, care prezintă o conductivitate termică mică. Mai mult, în cadrul acestui prim pas al procesului de izolație trebuie asigurată și protecția lemnului împotriva umidității folosind membrane de control cu permeabilitate variabilă.

Hornbach - mansarda_2

„De asemenea, sfatul nostru este ca procesul de izolație să fie supervizat de către un constructor profesionist, care cunoaște instrucțiunile de instalare furnizate de către producător și este capabil să aleagă corect cele mai eficiente produse pentru un astfel de proiect”, a completat reprezentantul companiei.

Mai multe recomandări cu privire la criteriile în funcție de care se alege izolația potrivită vor fi puse la dispoziția clienților Hornbach chiar din partea producătorilor de vată minerală și alte produse specifice termoizolării, care vor fi prezenți în fiecare magazin pe parcursul lunii iulie. În plus, în această perioadă, în toate locaţiile Hornbach va exista o zonă special amenajată unde vor fi prezentate detalii despre aceste produse.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.