Cactușii, îngrijire minimă pentru o creștere îndelungată Cactușii, îngrijire minimă pentru o creștere îndelungată
În luna iulie, specialiştii Hornbach pun la dispoziţia clienţilor şi materiale legate de îngrijirea cactuşilor. Decorative prin formă, culoare și mod de așezare al... Cactușii, îngrijire minimă pentru o creștere îndelungată

În luna iulie, specialiştii Hornbach pun la dispoziţia clienţilor şi materiale legate de îngrijirea cactuşilor. Decorative prin formă, culoare și mod de așezare al frunzelor, plantele suculente, precum cactuşii, sunt mult mai ușor de îngrijit decât alte plante de mici dimensiuni, cel mai important aspect fiind asigurarea unor condiții favorabile de lumină și temperatură.

„Aerul rece şi uscat din timpul iernii este o condiție esențială pentru apariția florilor cactușilor, pe când excesul de lumină și umiditate le va provoca un repaus de 4-5 luni, timp în care acestea nu vor putea înflori”

Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al companiei Hornbach România

Potrivit acestuia, aerisirea spațiului și menținerea unei temperaturi constante sunt alte două criterii cu impact pozitiv asupra plantelor suculente, nerespectarea acestor condiții putând cauza arsuri la nivelul frunzelor. De asemenea, pasionații de grădinărit trebuie să fie atenți și la pământul în care se cultivă cactușii, acestea necesitând o permeabilitate foarte bună.

Pentru colecționarii în permanentă căutare de soiuri inedite, Hornbach pune la dispoziție în luna iulie peste 50 de tipuri de cactuși și plante suculente originare din Italia, Spania, Portugalia și Olanda, printre care se pot regăsi specii precum Crassula Portulaca Magical Tree, Crassula Sunset, Echeveria Apus, Aloe Distans, Euphorbia Tirucallisau Portulacaria Afra Variegata.

Hornbach - cactusi_3

Mai mult, în zona de grădină din magazine vor fi expuse, alături de plante, și toate accesoriile necesare unui proiect  complet de îngrijire.

Reprezentantul companiei a menționat că prețurile pentru această categorie de plante pornesc de la 6,90 lei și pot ajunge până la 370 lei în cazul unui exemplar matur de o talie considerabilă.

De asemenea, clienţii  beneficiază permanent şi de garanţia creşterii plantelor, acestea având o  calitate ridicată. În cazul reclamaţiilor îndreptăţite, banii sunt returnaţi sau produsele sunt înlocuite, pe o perioadă de 12 luni, pentru arbuşti, tufe, copaci sau trandafiri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.