Portofelul digital al Apple trece oceanul și ajunge în Marea Britanie Portofelul digital al Apple trece oceanul și ajunge în Marea Britanie
Conform celor mai recent informații vehiculate în presa din străinătate, se pare că serviciul de plăți contactless al Apple va ajunge în Marea Britanie... Portofelul digital al Apple trece oceanul și ajunge în Marea Britanie

Conform celor mai recent informații vehiculate în presa din străinătate, se pare că serviciul de plăți contactless al Apple va ajunge în Marea Britanie începând cu data de 14 iulie.

Un document intern al unui retailer britanic, apărut (pe surse) într-un material de pe site-ul 9 to 5 Mac, indică această dată ca fiind cea la care utilizatorii iPhone 6 și iPhone 6 Plus vor putea folosi smartphone-urile pentru a efectua plăți.

Oficialii Apple au anunțat faptul că serviciul va fi disponibil și în Mare Britanie încă de acum o lună, în cadrul evenimentului WWDC, fără a preciza, însă, o dată exactă.

Marriott, prima rețea hotelieră care adoptă Apple Pay

În momentul lansării, utilizatorii de iPhone, dar și cei care folosesc Apple Watch, vor putea folosi serviciul Apple Pay în cadrul a 250.000 de terminale de plăți din Marea Britanie. În același timp, o serie de magazine din UK au deja instalate terminale tap-to-pay, sisteme compatibile cu Apple Pay. Printre băncile care susțin serviciul Apple se numără HSBC, Santander, Natwest, Nationwide, First Direct.

Trends: Apple Pay în “oferta” Western Union

Un element de noutate și cel mai interesant aspect al adoptării Apple Pay în Marea Britanie este acela că utilizatorii vor putea plăti biletele de transport în comun din Londra prin intermediul acestui serviciu.

La fel ca și în Statele Unite, Apple Pay va folosi sistemul NFC pentru transmiterea informațiilor și va autentifica cumpărăturile prin Touch ID. Marea Britanie este prima piață internațională care adoptă acest portofel digital al companiei americane, Canada urmând să intre pe listă din această toamnă.

Apple lansează alături de Visa serviciul de plăţi Apple Pay

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.