Noaptea Lungă a Filmelor Scurte: Cinefilii fac noapte lungă, mâine, la Romexpo Noaptea Lungă a Filmelor Scurte: Cinefilii fac noapte lungă, mâine, la Romexpo
Sâmbătă asta e Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, maratonul iubitorilor de cinema ajuns la ediţia 7. De la 7 seara la 5 dimineaţa, spectatorii... Noaptea Lungă a Filmelor Scurte: Cinefilii fac noapte lungă, mâine, la Romexpo

Sâmbătă asta e Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, maratonul iubitorilor de cinema ajuns la ediţia 7. De la 7 seara la 5 dimineaţa, spectatorii vor avea parte de 6 ore de scurtmetraje premiate plus un video-show  care va aduce la viaţă imagini din filme în cea mai mare sală de cinema construită până acum în România – Pavilionul Central Romexpo.

Accesul la eveniment se face începând cu ora 19.00 iar filmele încep de la ora 21.30. Înainte de filme, ecranul pregătit pentru proiecţie va găzdui o instalaţie concepută de fotograful Alex Gâlmeanu. “The 5 minutes Portrait Project” cuprinde fotografii în mişcare cu 50 de personalităţi de la noi, printre care Andreea Esca, Marius Manole, Tudor Giurgiu, Radu Beligan.

“În ultimul an şi jumătate am înregistrat aproape 85 de subiecţi, dar proiectul este încă în desfăşurare. Criteriul selecţiei a fost statutul lor de <persoane publice>.  Subiectul a fost invitat să privească spre obiectiv timp de 5 minute, fără alte intervenţii. Sunt 25 de cadre pe secundă, 7500 de fotograme în 5 minute, din care nu o mai aleg pe cea mai bună ci le arăt pe toate. Pentru mine tipul ăsta de abordare e un mod alternativ de a realiza un potret”, explică fotograful Alex Gâlmeanu.

Spiritul cinefil va fi ținut treaz pe parcursul nopții cu ateliere de actorie de la Fundația Calea Victoriei și jocuri de societate de la PlayTime și Taraba de Jocuri, pregătite să antreneze atenția pentru o noapte lungă de film.

Programul complet al evenimentului  este disponibil pe www.shortsup.ro.

Ediția 2015 Noaptea Lungă a Filmelor Scurte are loc sub acoperiș, iar confortul spectatorilor nu poate fi pus în pericol de vremea neplăcută. Pavilionul Central Romexpo va găzdui 4000 de scaune în spațiul principal de proiecție și 100 de scaune în sala de cinema interactiv. În spațiul exterior Romexpo va fi amenajat un pop-up food court cu bucătării urbane și experiențe culinare inedite.

Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte pot fi cumpărate în avans, în rețelele MyTicket și Eventim la prețul de 40 de lei sau în seara evenimentului, la prețul de 50 de lei, în limita locurilor disponibile.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *