Xiaomi, primii pași către atingerea pragului de 100 mil. smartphone-uri vândute în 2015 Xiaomi, primii pași către atingerea pragului de 100 mil. smartphone-uri vândute în 2015
Oficialii producătorului chinez de electronice Xiaomi, unul dintre principalii jucători de pe segmentul de smartphone-uri la nivel internațional, au anunțat recent faptul că au... Xiaomi, primii pași către atingerea pragului de 100 mil. smartphone-uri vândute în 2015

Oficialii producătorului chinez de electronice Xiaomi, unul dintre principalii jucători de pe segmentul de smartphone-uri la nivel internațional, au anunțat recent faptul că au ajuns la vânzări de 34,7 milioane de unități în prima jumătate a acestui an.

Smartphone-urile livrate în primele șase luni din 2015 sunt destul de bune pentru ca Xiaomi să considere că poate atinge ținta de 80-100 de milioane de unități livrate în întreg anul 2015.

“Chiar dacă cererea pentru smartphone-uri din China este în scădere, am reușit să avem o creștere de 33% față de anul trecut. Putem spune că am avut o evoluție mai bună decât cea a pieței și am avut rezultate excepționale”, a declarant Lei Jun, CEO-ul companiei, citat de ReCode.

Xiaomi își extinde dominația în afara Asiei. Următoarea piață pentru smartphone-uri este cel puțin la fel de bine aleasă!

La finalul lui 2014, Xiaomi raporta vânzări de 61 de milioane de smartphone-uri, o creștere de 227% comparativ cu 2013, având în vedere faptul că principal zonă de distribuție pentru companie este doar Asia. În acest moment, șase dintre modele produse de Xiaomi au vânzări de peste 10 milioane de unități.

La începutul lunii iulie, compania anunța faptul că va începe vânzările de smartphone-uri și în Brazilia, prima piață în afara Asiei. În acest moment, Xiaomi vinde în Statele Unite și Europa doar accesorii prin intermediul magazinelor online.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.