Publicul alege cel mai bun film al anului la maratonul ShortsUP Publicul alege cel mai bun film al anului la maratonul ShortsUP
Povestile care au inspirat o lume intreaga se ingramadesc pe marele ecran al maratonului ShortsUP, sambata asta, in Pavilionul Central Romexpo. A 7-a editie Noaptea... Publicul alege cel mai bun film al anului la maratonul ShortsUP

Povestile care au inspirat o lume intreaga se ingramadesc pe marele ecran al maratonului ShortsUP, sambata asta, in Pavilionul Central Romexpo. A 7-a editie Noaptea Lunga a Filmelor Scurte mixeaza scurtmetrajul cu o instalatie foto de Alex Galmeanu, mapping video creat de grupul de artisti Tip-Toe si muzica funk si disco mixata de nicecream.fm.  

De la 7 seara la 5 dimineata, publicul va descoperi magia imaginilor aduse la viata de medii diferite precum filmul, fotografia sau arta video, dar si un cinematograf interactiv in care soarta personajului principal va fi decisa prin vot colectiv.

25 de scurtmetraje originare din Franta, Olanda, Norvegia, Canada, SUA, Marea Britanie, Italia, Romania sau Japonia vor concura in competitia ShortsUP Audience Award pentru un premiu de 1500 de E, acordat de public. O multime de comedii negre sau hilare, fictiuni, animatii si drame intense vorbesc despre  frumusete, fericire, uimire si speranta – emotiile esentiale ale prezentului rezumate de regizorii de pretutindeni.

Marele castigator la Tribecca Film Festival, Dragoste in vremea nebuniei de primavara (r. Melissa Johnson, Robertino Zambrano, SUA, 2014), este autobiografia Melissei, fata care in clasa a 8-a ajunge la inaltimea de 2 metri si jumatate.

Ce ar putea fi povestea unei stralucite jucatoare de basket e de fapt istoria amuzanta a sirului de romante bizare cu barbati prea scunzi si nepotriviti. Un film emotionant care iti arata ca marimea conteaza, dar cel mai important e sa fii sincer cu tine insuti.

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte incepe la ora 19.00, in Pavilionul Central Romexpo. Pana la ora 22.00, spectatorii vor fi antrenati pentru maraton cu expozitii de fotografie, mapping video, muzica si ateliere concepute de Fundatia Calea Victoriei.

Pentru a tine treaz spiritul cinefil, ShortsUP va gazdui in curtea Romexpo un pop-up food court cu live cooking si cele mai cool bucatarii urbane. Experientele culinare sunt oferite de M60, Fru-Fru, Frog, Sunday Bagels, Burger Van, Urban Burger, Fritz-Cola, Conitreau si multe altele.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *