PayPal include în programul de protecție al consumatorilor bunurile și serviciile digitale PayPal include în programul de protecție al consumatorilor bunurile și serviciile digitale
Începând cu 1 iulie 2015, Buyer Protection Programme – programul de protecție al consumatorilor – al gigantului american din plăți digitale PayPal, va acoperi... PayPal include în programul de protecție al consumatorilor bunurile și serviciile digitale

Începând cu 1 iulie 2015, Buyer Protection Programme – programul de protecție al consumatorilor – al gigantului american din plăți digitale PayPal, va acoperi atât bunurile fizice, cât și bunurile și serviciile intangibile.

În această ultimă categorie se află produse care nu necesită să fie livrate fizic pentru a ajunge de la vânzător la cumpărător, aici încadrându-se bunuri și servicii digitale  precum muzica, jocurile și cărțile în format digital, precum și descărcările de software.

PayPal va rambursa prețul plătit cumpărătorilor în cazul în care aceștia primesc un produs sau serviciu digital semnificativ diferit de cel descris, sau în cazul în care aceștia au plătit un astfel de produs sau serviciu, care însă nu le-a fost livrat. Protecția la achiziția de bunuri și servicii digitale se bazează pe expansiunea Buyer Protection Programme al PayPal realizată anul trecut pentru a include bunurile de tip ”custom made” și care a majorat de patru ori și perioada de timp în care cumpărătorii pot formula plângerile (de la 45 la 180 de zile).

Aceste schimbări au loc ca urmare a feedback-ului clienților care au solicitat PayPal să extindă protecția pentru achiziții pentru a acoperi servicii și produse precum bilete de călătorie și bunuri digitale. Această schimbare vine și ca urmare a succesului unui program pilot lansat în iunie 2014 în Marea Britanie, în condițiile în care clienții britanici au răspuns pozitiv acestei protecții extinse.

 “Vedem că din ce în ce mai multe servicii sunt digitalizate și ne așteptăm ca bunurile digitale să fie una dintre forțele care vor propulsa comerțul online. Suntem încantați să extindem Buyer Protection Programme pentru a acoperi  bunurile intangibile, eliminând una dintre problemele dureroase cu care se confruntau cumpărătorii de bunuri și servicii digitale”, a declarat Damien Perillat, Managing Director PayPal pentru Europa Centrală și de Est.

“Suntem convinși că și comercianții vor beneficia de această protecție extinsă, grație plusului de încredere pe care îl vor avea clienții lor la achiziția de bunuri și servicii digitale”, a adăugat Perillat.

Începând cu 1 iulie, singurele bunuri și servicii care nu vor fi acoperite de protecția PayPal sunt real estate, companiile, mașinile, produsele custom-made (în cazul plângerilor care reclamă produsele ca necorespunzând descrierii), utilajele industriale, produse echivalente valutelor și produsele interzise de politica de utilizare a PayPal (pentru a consulta integral PayPal Buyer Protection Programme, precum și termenii și condițiile acestuia, accesați PayPal User Agreement la acest link).

PayPal procesează circa 12.5 milioane de plăți pentru clienții săi în fiecare zi. PayPal este o platformă de plăți globală, disponibilă în 203 piețe și care le permite utilizatorilor săi să primească plăți în peste 100 de valute, să retragă fonduri în conturile lor bancare în 57 de valute și să mențină balanțe în 26 de valute în cadrul conturilor lor de PayPal.

PayPal este o companie eBay Inc. În septembrie 2014, eBay Inc. a anunțat că planifică o separare a eBay și PayPal, urmând ca acestea să devină companii independente listate la bursă în al treilea trimestru al anului 2015.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.