Locomotiva HORA – prima galerie cu tradiție a plecat cu ”Trenurile Soarelui” Locomotiva HORA – prima galerie cu tradiție a plecat cu ”Trenurile Soarelui”
De astăzi, pasagerii care aleg să călătorescă spre Litoralul Mării Negre au ocazia să admire și să călătorească cu un tren care iese din... Locomotiva HORA – prima galerie cu tradiție a plecat cu ”Trenurile Soarelui”

De astăzi, pasagerii care aleg să călătorescă spre Litoralul Mării Negre au ocazia să admire și să călătorească cu un tren care iese din tipare prin galeria de artă neconvențională de pe locomotivă. 

Locomotiva Hora, botezată astfel de artistul vizual Carmen Nistor datorită motivelor transpuse de pe costumele populare românești pe exteriorul locomotivei electrice, este rezultatul colaborării dintre CFR Călători, operatorul național de tansport feroviar călători, Policolor, cel mai longeviv brand românesc de lacuri și vopsele și Carmen Nistor, artist vizual, pasionat de transpunerea culorilor și motivelor românești pe suprafețe neconvenționale.

Proiectul Moving Art – HORA este parte a campaniei Redescoperă Culorile României și se bucură de susținerea Policolor și CFR Călători, două branduri românești cu tradiție, care vor aduce în premieră culoare și un transport prietenos călătorilor. Proiectul promovează într-o manieră inedită, tradițiile românești – Hora, aducându-le în atenția tuturor într-o formă neconvențională, dar atractivă.

Pentru realizarea proiectului, artistul vizual Carmen Nistor și-a mutat atelierul de pictură în Depou și, în timp record, a finalizat pictura de peste 150 mp, folosindu-se exclusiv de pensulă. În executarea picturii s-au utilizat materiale specifice furnizate de Policolor Automotive – divizia auto a producătorului român, rezistente la condițiile de exploatare a locomotivei și la cele de mediu.

Locomotiva HORA va străbate traseul București-Constanța până la 15 septembrie cu ”Trenurile Soarelui”, iar din toamnă aceasta va ajunge și în alte puncte turistice din România, promovând în continuare simbolurile tradiționale.

“Trenurile Soarelui” este programul estival de transport al CFR Călători care a început la 12 iunie și se va încheia la 15 septembrie a.c. În primele două săptămâni de la startul progamului, acestea au transportat zilnic peste 18.500 pasageri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.