Directorul Recolamp, în consiliul director al EucoLight Directorul Recolamp, în consiliul director al EucoLight
Directorul General Recolamp, Béla Kovács, a fost ales în consiliului director al EucoLight, o nouă asociaţie europeană, cu sediul la Bruxelles. EucoLight a fost... Directorul Recolamp, în consiliul director al EucoLight

Directorul General Recolamp, Béla Kovács, a fost ales în consiliului director al EucoLight, o nouă asociaţie europeană, cu sediul la Bruxelles.

EucoLight a fost creată pentru a da posibilitatea asociațiilor europene specializate în gestionarea colectării şi a reciclării surselor de lumină şi corpurilor de iluminat să își exprime cât mai eficient opiniile în scopul asigurării premiselor pentru desfășurarea activității lor și atingerea obiectivului pentru care au fost înființate – protecția mediului.

Directiva 2012/19/CE privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), cu modificările ulterioare, are impact semnificativ asupra gestionării surselor de lumină, în comparaţie cu alte sectoare industriale. Este posibil ca numărul becurilor și neoanelor reciclate în Europa să fie mai mare decât toate celelalte tipuri de echipamente electrice.

În plus, spre deosebire de majoritatea celorlalte componente ale DEEE, nu există nicio valoare asociată cu deşeurile din surse de lumină. Majoritatea surselor de lumină sunt fragile şi periculoase, iar astfel transportul acestora este dificil. Aceste produse necesită, de asemenea, facilităţi speciale de reciclare.

Bela Kovacs RecolampAsociaţia EucoLight a fost înfiinţată pentru a răspunde pozitiv la aceste provocări şi pentru a colabora eficient cu organisme europene şi cu asociaţii profesionale. EucoLight va depune eforturi în vederea îmbunătăţirii cadrului de reglementare a deşeurilor provenite din surse de lumină şi a condiţiilor de concurenţă echitabil reglementate, în vederea sprijinirii dezvoltării standardelor internaţionale corespunzătoare, precum şi a îndrumării şi sprijinirii tuturor membrilor asociaţi.

Calitatea de membru al asociaţiei EucoLight poate fi dobândită de către orice sistem european non-profit, cu o activitate și rezultate conforme cu obiectivele stabilite de Directiva DEEE, care îşi asumă Responsabilitatea Extinsă a producătorilor de echipamente de iluminat şi care are sediul în Europa. Până în acest moment au aderat sisteme de management a DEEE din 16 state membre ale UE.

„Înfiinţarea asociaţiei EucoLight este un reper important pentru sistemele din domeniul gestiunii DEEE în Europa, care se concentrează asupra surselor şi echipamentelor de iluminat care vor avea începând din acest moment o imagine şi un scop bine definit în Bruxelles. Asociaţia EucoLight va contribui la consolidarea activităţilor şi serviciilor membrilor săi din Europa, sprijinindu-i astfel să promoveze servicii optimizate de reciclare a echipamentelor de iluminat, în scopul dezvoltării unei economii circulare eficiente”, a declarat Juan Carlos Enrique, noul preşedinte al consiliului director al asociaţiei EucoLight şi director executiv al asociaţiei AMBILAMP (Spania).

„Există o serie de modificări ale domeniului gestiunii DEEE care trebuie luate în considerare la nivel european. Asociaţia EucoLight va depune eforturi în vederea asigurării că aceste modificări corespund industriei de iluminat. Sunt încântat să fac parte din Consiliul Director şi să sprijin activitatea aflată în plină desfășurare în industria de iluminat, la nivel european”, completează Béla Kovács, director general Recolamp.

Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, autorizată de Ministerul Mediului, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric, Osram şi Philips. Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, colectarea şi reciclarea lor, în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.