Escapadă de weekend la Belgrad cu oferta TAROM Escapadă de weekend la Belgrad cu oferta TAROM
Operatorul de transport aerian TAROM, una dintre cele mai importante companii de profil de pe piața locală, lansează o ofertă pentru biletele de avion... Escapadă de weekend la Belgrad cu oferta TAROM

Operatorul de transport aerian TAROM, una dintre cele mai importante companii de profil de pe piața locală, lansează o ofertă pentru biletele de avion pe ruta București-Belgrad.

Astfel, turiștii români pot vizita capitala Serbiei achiziționând bilete de avion ce pornesc de la 129 de euro (prețul pentru un bilet dus – întors cu toate taxele incluse, la achiziţionarea de pe site, locuri limitate la acest tarif), zborurile transportatorului român având 6 frecvenţe săptămânale către acest oraș.

În prețul biletului de avion este inclus și transportul gratuit a bagajului de cală în limita maximă de 23 kg (1 bagaj pentru Clasa Economy; 3 bagaje pentru Clasa Business), plus a unui bagaj de mână cu o greutate de 10 kg.

Belgrad este un loc în care istoria şi viaţa culturală oferă turiştilor nenumărate trasee. Orașul este situat la confluența dintre râul Sava și fluviul Dunărea, unde Câmpia Panonică întâlnește Balcanii.

Turiștii pot vizita aici palate, fortăreţe, muzee şi galerii, fiecare având ceva special. Cele mai importante obiective turistice ale oraşului sunt Palatul Prinţesei Ljubice, Ada Ciganlija – parc-insulă, aflat pe râul Sava, Citadela Kalemegdan a cărei structură fortificată oferă şansa unei întoarceri în timp, până în secolul al XVII-lea, Muzeul Militar, Mormântul Mareşalului Tito, Biserica Ortodoxă Marko Serbian. Oriunde întorci privirea, ai ceva de fotografiat.

Cel mai cunoscut muzeu din Belgrad este Muzeul Național, înființat în 1844; acesta găzduiește o colecție de peste 400.000 de exponate (peste 5600 de tablouri și 8.400 de desene și gravuri), inclusiv capodopere străine și faimoasa Evanghelie a lui Miroslav. Muzeul Militar expune o gamă largă de mai mult de 25.000 de exponate militare, datând încă din perioada romană, precum și rămășițele unei aeronave F-117 doborâtă de forțele iugoslave. Muzeul de Aviație din Belgrad deține peste 200 de aeronave, dintre care aproximativ 50 sunt expuse, câteva fiind singurele exemplare rămase dintr-un anume model, cum ar fi Fiat G.50.

Muzeul Nikola Tesla, înființat în 1952, păstrează obiecte personale ale lui Nikola Tesla, inventatorul după care a fost numită unitatea Tesla. Deține în jur de 160.000 documente originale și în jur de 5.700 alte articole.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.