Următorul pariu al lui Jack Ma: roboții umanoizi Următorul pariu al lui Jack Ma: roboții umanoizi
Care va fi următoarea tehnologie care va cuceri întreaga lume? Pentru miliardarul Jack Ma, fondatorul gigantului chinez din e-commerce Alibaba, răspunsul pare să fie... Următorul pariu al lui Jack Ma: roboții umanoizi

Care va fi următoarea tehnologie care va cuceri întreaga lume? Pentru miliardarul Jack Ma, fondatorul gigantului chinez din e-commerce Alibaba, răspunsul pare să fie simplu, și chiar ușor inspirat din celebra serie Terminator: roboții umanoizi.

În acest sens, potrivit informațiilor Forbes.com, compania lui Ma va investi alături de Foxconn Technology în divizia de robotică a gigantului japonez din telecomunicații, Softbank. Astfel, cele două companii vor investi, fiecare, câte 117,8 milioane de dolari în Softbank Robotics Holding Corp., Softbank urmând să dețină 60% din acest joint venture.

Viziunea pe termen lung a acestor trei companii este de a-l transforma pe Pepper, robotul humanoid creat de Softbank, într-un asistent maternal de încredere (pentru început). Pepper ar urma să aibă grijă de bătrâni, să ajute copiii cu temele și să ofere și digital entertainment când își termină treaba. Ei, acum spuneți voi, vi-l imaginați pe Arnold făcând asta?

pepper robot

Potrivit BI Intelligence, piața internațională de robotică, atât consumer cât și business, ar putea ajunge la 1,5 miliarde de dolari în următorii 4 ani, motorul creșterii fiind tocmai această cerere crescută pentru roboți care să efectueze treburile casnice.

Totodată, oficialii Federației Internaționale de Robotică, o entitate cu sediul în Germania, estimează ca piața chineză de robotică să se dubleze până în 2017, de la 200.000 de roboți funcționali, la 400.000 de unități. Deja, China a devenit încă din 2013 cea mai mare piață pentru roboți industriali, luând titlul Statelor Unite.

În Japonia, Pepper salută deja câțiva clienți ai unor magazine de telefoane mobile. Softbank plănuiește să înceapă vânzarea robotului, care costă cam 1.600 de dolari, către publicul larg chiar de la finalul acestei săptămâni. Iar în perioada următoare ar putea să ajungă și în Statele Unite.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.