Nokia: vom face iar telefoane mobile Nokia: vom face iar telefoane mobile
Finlandezii de la Nokia, cândva cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, susțin că sunt pregătiți să reînceapă activitățile de design și... Nokia: vom face iar telefoane mobile

Finlandezii de la Nokia, cândva cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, susțin că sunt pregătiți să reînceapă activitățile de design și acordare a licențelor pentru gadgeturi imediat ce înțelegerea cu Microsoft va lua sfârșit.

Astfel, potrivit informațiilor citate de Reuters, compania va fi liberă să reînceapă o parte dintre activitățile cheie chiar de anul viitor.

“Vom căuta parteneri potriviți. Microsoft face telefoane mobile. Noi le vom putea face designul și vom putea crea un brand potrivit pentru acordarea licențelor de producție”, a declarat Rajeev Suri, CEO-ul Nokia.

Nokia a vândut businessul principal către Microsoft în 2014 după ce ani la rând vânzările companiei au scăzut, iar finlandezii nu au reușit să țină pasul cu inovațiile aduse de alți jucători de pe piață.

Analiștii de profil se așteaptă ca Microsoft să renunțe totuși la cei 7,2 miliarde de dolari pe care i-a plătit pentru divizia de producție de telefoane mobile a Nokia, un deal care s-a dovedit neprofitabil pentru gigantul American și care îi aduce doar 3% din piața de smartphone-uri.

În luna aprilie, Nokia a anunțat o preluare în valoare de 15,6 miliarde de euro a Alcatel-Lucent în încercarea de a crește pe segmentul echipamentelor de rețea.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.