Google Maps: Tips & Tricks Google Maps: Tips & Tricks
“OK Maps”: Vrei să foloseşti Google Maps offline? Atinge semnul cu microfon şi spune “OK Maps” pentru a salva harta în telefon. Astfel, nu... Google Maps: Tips & Tricks

“OK Maps”: Vrei să foloseşti Google Maps offline? Atinge semnul cu microfon şi spune “OK Maps” pentru a salva harta în telefon. Astfel, nu te pierzi când porneşti în drumeţii sau când călătoreşti în afara ţării şi nu ai trafic de date.

O atingere pentru a naviga: Când folosești harta pentru deplasare, intră direct în modul navigare atingând prelungit icoana maşină, bicicletă sau pieton din colţul dreapta jos al ecranului.

Street View: Vezi locul de destinaţie înainte de a ajunge acolo. Caută locul pe hartă, accesează cardul din josul ecranului şi, acolo unde există, vor fi afişate imagini stradale. Poţi selecta Street View şi pentru puncte aleatorii de pe hartă cu un simplu pin – atinge prelungit un punct de pe hartă şi apoi selectează din cardul din josul ecranului icoana Street view.

Orientează-te: Nu eşti sigur în ce direcţie mergi? Atinge busola din colţul dreapta sus al ecranului pentru a roti harta în direcţia ta de deplasare.

Informaţii trafic şi incidente pe traseu: Google Maps îţi arată ce urmează. Când cauţi instrucţiuni de deplasare, pe hartă apar informaţii cu privire la zonele cu trafic aglomerat şi informaţii în timp real despre incidentele de pe traseu, inclusiv date transmise de Waze (informaţii despre trafic transmise de utilizatori, pentru a-ţi permite să alegi traseul cel mai rapid în condiţiile de trafic din momentul respectiv).

Atingere dublă pentru zoom: Poţi mări imaginea pe hartă şi cu o singură mână – atinge de două ori ecranul.

Salvează locurile pe care le vizitezi mai des: Salvează-ţi adresele pentru “serviciu” sau “acasă” pentru a avea acces rapid la traseul către destinaţiile vizitate cel mai des. Dacă ai versiunea actualizată a Google Maps, atinge meniul lateral, apoi “Locurile tale” şi introdu adresa de la serviciu sau de acasă. Dacă ai o versiune mai veche, atinge icoana persoană din colţul din dreapta sus al ecranului (lângă bara de căutare) şi introdu adresele respective la “serviciu” sau “acasă”.

Marchează locurile pe care vrei să le vizitezi: Ai văzut un restaurant pe care vrei să-l vizitezi în viitor? Caută-l pe hartă, atinge icoana stea şi locul respectiv va fi salvat pe hartă – stelele vor apărea şi pe hărţile salvate offline!

Program transport: Atinge oricare dintre icoanele de transport public de pe hartă pentru a vedea programul mijloacelor de transport care deservesc staţia respectivă.

Evită autostrăzile şi punctele de plată: Stabileşte modul de deplasare dorit cu opţiuni care îţi permit să eviţi autostrăzile sau punctele de plată. Pentru instrucţiunile de deplasare selectează “opţiuni traseu” şi debifează categoriile pe care doreşti să le eviţi.

Transmite feedback: Observi elemente care au nevoie de actualizare? Scutură telefonul pentru a trimite feedback echipei Google Maps.

Imagine înclinată: Cu o simplă mişcare poţi avea o imagine înclinată la 45 de grade. Trage în sus pe ecran cu două degete pentru a înclina harta. Încearcă în afişaj teren, meniu lateral.

Mai multe posibilităţi de a vedea rezultatele căutării: Când cauţi o anumită categorie, cum ar fi “restaurante cu specific italian”, nu vei vedea doar rezultatele pe hartă. Poţi glisa cardul din partea de jos pentru a vedea opţiunile, inclusiv categoria restaurantului, programul şi timpul de deplasare până la fiecare destinaţie. Sau atinge icoana de lângă bara de căutare pentru a vedea rezultatele afişate într-o singură listă.

Google Maps în cifre

  • Sunt peste 1 miliard de utilizatori activi de Google Maps în fiecare lună la nivel mondial
  • Google Maps acoperă peste 200 de țări, de pe 6 continente
  • Google oferă informații de trafic în peste 65 de țări din toată lumea, acoperind peste 650 de mari orașe
  • Serviciul de navigație din Google Maps poate fi folosit în 198 de țări
  • Imaginile Street View sunt disponibile în peste 65 de țări

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.