Andreea Lițescu, prima femeie comandant de bază în România. Cine este angajatorul? Andreea Lițescu, prima femeie comandant de bază în România. Cine este angajatorul?
Operatorul de transport aerian low cost Wizz Air, unul dintre cei mai importați jucători de pe piața europeană de profil, anunță numirea primei femei... Andreea Lițescu, prima femeie comandant de bază în România. Cine este angajatorul?

Operatorul de transport aerian low cost Wizz Air, unul dintre cei mai importați jucători de pe piața europeană de profil, anunță numirea primei femei Comandant de bază (Base Captain) în propria rețea de transport.

În acest sens, din luna iunie, Andreea Lițescu este Comandant de bază la București Otopeni. Totodată, este pentru prima dată când o femeie pilot ocupă această funcție în România.

andreea litescuAndreea a absolvit cursurile Școlii Superioare de Aviație Civilă și a urmat cursurile Facultății de Inginerie Aerospațială București. Cariera sa aviatică a început cu operarea unei aeronave Boeing 737 pentru o altă companie aeriană, iar în aprilie 2011 s-a alăturat Wizz Air în calitate de Senior First Officer. În noiembrie 2013 a devenit Comandant și de atunci a lucrat la București.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est şi operează o flotă de 61 de aeronave Airbus A320 de la 22 baze, pe 380 de rute care asigură legătura între 112 destinaţii din 38 de ţări. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.