Oportunități europene pentru startup-uri din domeniul digital: premii de 40.000 de euro și mentorat la EIT ICT Labs Oportunități europene pentru startup-uri din domeniul digital: premii de 40.000 de euro și mentorat la EIT ICT Labs
Datele vehiculate în piața de profil spun că în 2016 vor fi circa 15 miliarde de device-uri interconectate la nivel mondial. Până în 2020,... Oportunități europene pentru startup-uri din domeniul digital: premii de 40.000 de euro și mentorat la EIT ICT Labs

Datele vehiculate în piața de profil spun că în 2016 vor fi circa 15 miliarde de device-uri interconectate la nivel mondial. Până în 2020, numărul acestora este estimat să ajungă la 50 de miliarde. Iar aceste device-uri cuprind mult mai multe decât telefoanele noastre smart sau tabletele. Vorbim despre mașini inteligente, senzori și electrocasnice smart, aproape orice are de-a face cu tehnologia va fi conectat în era Internet of Things.

Odată cu extinderea zonei digitale vin și oportunitățile pentru hackeri, dornici să câștige acces în sistemele mașinilor, în case sau spații publice, precum și în sistemele insituțiilor statului. Dar, în același timp, dezvoltarea acestui segment oferă oportunități majore și startup-urilor care vin cu soluții pentru protejarea numărului crescut de informații care ajunge în online.

Dacă vă construiți un produs digital în domeniul securității, atunci comunitatea EIT Digital, parte a Institutului European de Inovație și Tehnologie (EIT) este cel mai bun loc pentru a vă dezvolta startup-ul.

Până pe 6 iulie, startup-urile europene sunt invitate să aplice pentru un loc în Idea Challenge și să câștige premii de până la 40.000 de euro, precum și acces la unii dintre cei mai buni mentori pe care îi au de oferit cele mai tari companii tech din întreaga lume.

EIT ICT Labs Idea Challenge este un concurs al EIT ICT Labs care își propune să identifice și să ajute cele mai bune startup-uri digitale din Europa, focusate pe dezvoltarea business-ului la nivel european dar și internațional.

Astfel, printre proiectele vizate de competiție sunt incluse cele din domenii precum sănătate, smații smart, sisteme cyber-physical, cloud, cyber security, Internet of Things, mobilitate, sisteme smart pentru crearea energiei, viață urbană.

Potrivit organizatorilor, drepturile de proprietate intelectuală ale proictelor (design, creție, plan de afaceri) vor reveni doar echipelor care aplică la acest program. În plus, echipele câștigătoare nu vor fi nevoite să își relocheze activitatea pentru a beneficia de bani.

În 2014, peste 1.500 de echipe s-au încris în Idea Challenge, 790 de antreprenori din Europa trimițându-și ideile de afaceri. La final, 24 de startup-uri au convins juriul format din experiți din industria tech, investitori și cercetători. Printre finaliști s-au numărat nume precum Tinnitracks (produs din domeniul sănătății), Konux (compania a primit 100.000 de dolari de la Founder.org și a strâns peste 1 milion de dolari de la investitori din SUA), Undagrid (câștigător la categoria Internet of Things, startup-ul și-a implementat soluția de track-and-trace la aeroportul Charles de Gaulle din Paris).

Printre cerințele cheie pentru intrarea în acest program se numără: o experiență de maximum 5 ani, finanțare externă de sub un milion de euro, apartenență într-unul dintre statele Uniunii Europene. În plus, printre criteriile de intrare este și cel al necesității unui test beta sau a unor clienți existenți, venituri de cel puțin 120.000 de euro sau investițiii de tip seed de minimum 100.000 de euro.

Termenul limită pentru înscrierea în programul Idea Challenge este 6 iulie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.