Cel mai mic PC din lume (10 cm), disponibil și în România Cel mai mic PC din lume (10 cm), disponibil și în România
Dispozitivul măsoară doar 10 cm, rulează pe Windows și Linux și tranformă într-un PC funcțional orice ecran sau televizor. Doar cu ajutorul unui cablu... Cel mai mic PC din lume (10 cm), disponibil și în România

Dispozitivul măsoară doar 10 cm, rulează pe Windows și Linux și tranformă într-un PC funcțional orice ecran sau televizor. Doar cu ajutorul unui cablu HDMI.

Intel anunță pe piața locală inovații în domeniul computerelor personale: mini PC-uri, care redefinesc experiențele de computing prin mobilitate și performanțe superioare.

Unul dintre acestea este Intel® Compute Stick, cel mai mic PC din lume, care este disponibil în România la prețul de 739,99 de lei în oferta PC Garage.

Bogdan GeorgescuDatorită Legii lui Moore, după care Intel s-a ghidat în ultimii 50 de ani, au luat naștere cele mai mari inovații tehnologice. De-a lungul timpului, PC-ul s-a reinventat schimbându-și forma în funcție de tendințe și de nevoile utilizatorilor. În prezent, discutăm despre Intel® Compute Stick, un computer de doar 10 cm, care redefinește domeniul PC-urilor”

Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România și Bulgaria

Performanță într-un design de numai 10 cm

Măsurând doar 10 cm, Intel Compute Stick este noutatea absolută în materie de computing. Poate fi conectat la orice monitor HDMI care devine automat un computer complet funcțional, inclusiv televizorul. Datorită conexiunii Bluetooth 4.0, se conectează ușor la periferice precum mouse și tastatură, iar la Internet, cu ajutorul modulului 802.11b/g/n Wi-Fi built-in.

Display-urile devin computere care funcționează exact precum cele clasice, utilizatorii putând desfășura activități precum scrierea și citirea mailurilor, navigarea pe Internet etc. De aceea, Intel® Compute Stick poate fi folosit în domenii precum educație sau vânzări, pe lângă aplicațiile de divertisment pentru acasă.

Intel® Compute Stick este disponibil în două variante, ambele bazate pe procesorul Intel® Atom™ quad-core pe arhitectură Bay Trail. O versiune include 32GB capacitate de stocare, memorie RAM de 2GB și cu Windows* 8.1 preinstalat. Cealaltă versiune are o capacitate de stocare de 8GB, 1GB memorie RAM și Linux preinstalat. Dacă este nevoie de spațiu de stocare mai mare, Intel® Compute Stick beneficiază de slot SD.

Computerul continuă să se reinventeze

O altă formă ergonomică a PC-ului este și Intel® Next Unit of Computing (Intel® NUC), un mini PC bazat pe tehnologia Intel, care ocupă puțin spațiu, dar care oferă o performanță comparabilă cu cea a unui desktop PC clasic. Intel® NUC este disponibil în oferta partenerilor și retailerilor online în configurații diferite și prețuri variate.

Intel NUC

Intel® NUC este disponibil pe piața locală în configurații bazate pe procesoarele Intel® Core™ i3 și Intel® Core™ i5, cu capacitate de 120GB și tehnologii precum Intel® Hyper-Threading sau Intel® Identity Protection și grafică Intel® HD 5500, disponibile la Altex sau eMAG.

De asemenea, Intel® NUC este disponibil și în varianta barebone, adică utilizatorii își pot construi propria configurație. Acesta se găsește în oferta retailerilor locali precum evoMAG, LikeIT, PC Garage sau MediaDOT.

Intel Compute Stick_1

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.