Paul Sfîrlea, Barmanul Anului in cadrul competitiei Diageo Reserve World Class  Paul Sfîrlea, Barmanul Anului in cadrul competitiei Diageo Reserve World Class 
La 7 luni de la debutul celei de-a doua editii a competitiei DIAGEO RESERVE WORLD CLASS, Romania si-a desemnat noul campion. Numele lui este... Paul Sfîrlea, Barmanul Anului in cadrul competitiei Diageo Reserve World Class 

La 7 luni de la debutul celei de-a doua editii a competitiei DIAGEO RESERVE WORLD CLASS, Romania si-a desemnat noul campion. Numele lui este Paul Sfîrlea si vine din Cluj Napoca. Paul a reusit sa se claseze primul in in faza nationala in urma unei competitii stranse ce a durat doua zile, timp in care cei 11 concurenti si-au demonstrat talentul, creativitatea, dexteritatea, producand cocktailuri de 5 stele. 

DIAGEO RESERVE WORLD CLASS, cel mai faimos concurs international in cautarea celui mai bun barman din lume, se afla la doua editie in Romania, sub organizarea PPD Romania, partenerul local Diageo. Cei mai buni barmani si experti in mixologie din Romania s-au intrecut intr-o competitie in care creativitatea, maiestria, talentul si carisma au fost elemente cheie in castigarea mult ravnitului trofeu.

Din cei 30 de participanti ce s-au inscris in competitie, 11 s-au calificat in finala locala ce a avut loc in Bucuresti la Fratelli Social Club pe 9 si 10 Iunie.

Competita a fost una acerba, desfasurata pe parcursul a doua zile intense, timp in care au fost testate limitele celor 11 finalisti in cadrul a 5 probe. Primele trei runde (“Fundamentals of flavours”, “A blend of two worlds” si “Cocktails against the clock”) au inspirat finalistii in crearea de cocktailuri premium pe baza celor mai fine bauturi spirtoase din lume, toate invaluite in jurul unor povesti despre locuri, oameni si istoria locala.

La finalul primei zile 5 barmani s-au calificat in runda urmatoare: Coloji Horea, Calin Ioaniciu, Costin Gache, Sergiu Biris si Paul Sfîrlea. Ziua a doua a adus concurentilor un test surpriza, “The market challenge”, in care acestia au trebuit intai sa achizitioneze ingredientele necesare pentru crearea a 2 coktailuri inovative iar apoi sa le prepare.

Ultima proba a competitiei, “The Signature drink”, a constat in prepararea unui cocktail in care creatorul sa se regaseasca. La final, imaginatia, viteza si spontaneitatea au fost esentiale in alegerea finalistului pentru mult asteptata finala globala DIAGEO RESERVE WORLD CLASS 2015, gazduita de Cape Town. Paul Sfirlea, head-bartender la Joben cocktail bar, a reusit sa aduca trofeul in Cluj Napoca, datorita talentului sau inegalabil si personalitatii sale carismatice.

Referitor la experienta traita in timpul competitiei Paul a marturisit: “Intreaga experienta WORLD CLASS a inceput acum cateva luni si a fost coplesitoare. Mai ales ca trofeul DIAGEO RESERVE WORLD CLASS este visul oricarui barman care isi iubeste meseria. Sentimentul pe care il am acum nu poate fi exprimat in cuvinte, dar voi incerca: o combinatie de fericire, entuziasm, emotii, tot. Visez la acest moment de cateva luni in fiecare zi. Finala din Cape Town o vad ca pe o oportunitate, un test, testul vietii mele. Am si un citat motivational dupa care ma ghidez: “Always aim for the moon, even if you miss, you’ll land among the stars.”

Astfel Paul este al doilea castigator al titlulului de WORLD CLASS™ Bartender of The Year dupa Aida Ashor, castigatoarea de anul trecut. DIAGEO RESERVE WORLD CLASS Bartender of The Year este o competitie deschizatoare de drumuri pentru Paul, care este hotarat sa ridice standardele bartendingului de calitate in Romania si planuieste sa-si largeasca orizonturile international, in viitor, gratie participarii sale in cadrul concursului.

Aristotelis & David

Aristotelis Papadopoulos si David Rios (foto), componentii juriului, au avut dificila sarcina de a evalua pe toti cei 11 finalisti si de a-l alege pe cel mai bun dintre acestia. Cu un istoric professional de peste 28 de ani in industria bar & restaurant, Aristotelis (Grecia)  este primul castigator al trofeului WORLD CLASS si un adevarat gigant al mixologiei globale, pastrand o legatura stransa cu Diageo pentru promovarea si organiarea concursului. De asemenea, David Rios, originar din Spania, este castigatorul din 2013 al competiei globale, un adevarat guru al noii generatii de mixologi si un influentator de drept al culturii cocktail mondiale.

Trofeul DIAGEO RESERVE WORLD CLASS este biletul lui Paul catre Cape Town, orasul care va gazdui Finala Globala, un loc cosmopolit cu o cultura remarcabila in materie de mixologie, debordand in frumuseti naturale si diversitate culturala. Inainte de toate insa, Paul se va pregati pentru Finala Globala WORLD CLASS in cadrul unei tabere de pregatire in Instanbul unde va beneficia de training specializat in compania celor mai buni experti ai bartending-ului din lume.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.