Catalyst România investește peste 1 mil. EUR în compania de cloud software 123ContactForm Catalyst România investește peste 1 mil. EUR în compania de cloud software 123ContactForm
Catayst România, cel mai important fond local de private equity pentru creştere şi venture capital dedicat României, care susţine IMM-urile din sectorul Tehnologie –... Catalyst România investește peste 1 mil. EUR în compania de cloud software 123ContactForm

Catayst România, cel mai important fond local de private equity pentru creştere şi venture capital dedicat României, care susţine IMM-urile din sectorul Tehnologie – Media – Telecom (TMT), a achiziționat un pachet minoritar în cadrul 123ContactForm, companie care dezvoltă produse software de formulare și survey-uri pentru companii și ONG-uri la nivel global. Majorarea de capital va ajuta 123ContactForm să dezvolte produse noi, să intensifice eforturile de marketing și să extindă echipa.  

123ContactForm a fost fondată în 2010 ca o companie care dezvolta software ușor de utilizat pentru creatorii de formulare. Din echipa inițială au facut parte Florin Cornianu (CEO) și Tudor Bastea (CTO), din 2011 alăturându-se și Adrian Gheară în calitate de consultant și membru al board-ului, în urma unei investiții acordate companiei.

Cu sediul în Timișoara și cu o echipă de 42 de membri, 123ContactForm oferă instrumente simple pentru construirea formularelor online cu funcționalități bogate, de la opțiuni de design, la plăți și gestionare a datelor. Distribuite ca soluții cloud SaaS (Software as a Service), serviciile sunt utilizate în principal de piețele anglofone – SUA, Canada, Marea Britanie și Australia – precum și de către clienți din țări vorbitoare de limba spaniolă din întreaga lume.

“123ContactForm este o companie solidă, cu un bun management și cu o creștere rapidă, care are un potențial deosebit de a continua dezvoltarea la nivel global. Investiția se potrivește perfect profilului Catalyst România – de a susține o companie românească de tehnologie cu creștere ridicată și cu un istoric de vânzări globale pentru produse software adaptabile. Suntem bucuroși să susținem procesul de dezvoltare al 123ContactForm și avem încredere în succesul companiei pe termen lung”, a declarat Marius Ghenea, Catalyst România.

“Am reușit să creștem și să ne dublăm cifra de afaceri de la an la an doar prin resurse personale și din veniturile companiei. Cu toate acestea, înțelegem că un investitor puternic de venture capital ne poate ajuta să ne maximizăm potențialul. Prin urmare, suntem foarte încântați să avem alături de noi echipa experimentată a 3TS Catalyst România, ca partener care își asumă riscurile afacerii și ne oferă sprijin financiar, expertiză și îndrumare strategică”, a completat Florin Cornianu, fondator și CEO 123ContactForm.

Catalyst România este primul fond de private equity dedicat României, finanţat în principal de către Fondul European de Investiţii (FEI) prin iniţiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

“Suntem foarte încântați de extinderea portofoliului de investiții al Catalyst România. Suntem încrezători că noua investiție transmite un semnal pozitiv IMM-urilor – instrumentele financiare finanțate din fonduri structurale constituie o resursă valoroasă de finanțare și orientare strategică”, a încheiat Hubert Cottogni, Head of Mandate Management al Fondului European de Investiții.

Pe lângă 123ContactForm, Catalyst România a asigurat finanțare și pentru www.avocatnet.ro, Simartis Telecom, www.elefant.ro și GHG. Fondul susține IMM-urile autohtone care activează în special în domeniile TMT cu investiţii cuprinse între 500.000 EUR şi 2.000.000 EUR.

Alături de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investiţii în fond şi BT Asset Management (BTAM), companie membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum şi alţi investitori privaţi. Fondul este administrat de către 3TS Capital Partners (www.3tscapital.com), una dintre cele mai importante companii de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.