1 din 4 aplicații mobile, abandonate după doar o utilizare 1 din 4 aplicații mobile, abandonate după doar o utilizare
Pe cât sunt de dornici utilizatorii de smartphone-uri să descarce cele mai noi și cool aplicații mobile, pe atât există șansa ca acestea să... 1 din 4 aplicații mobile, abandonate după doar o utilizare

Pe cât sunt de dornici utilizatorii de smartphone-uri să descarce cele mai noi și cool aplicații mobile, pe atât există șansa ca acestea să fie abandonate după doar o singură utilizare.

Potrivit unui studiu realizat de Localystics și citat de Re/Code, aproximativ 25% dintre aplicațiile de mobile au fost abandonate de la începutul acestui an. Raportul prezintă o creștere comparativ cu 2014, când doar 20% dintre aplicații au avut această soartă. Între timp, numărul aplicațiilor care sunt folosite de cel puțin 11 ori a scăzut la 34%, de la 39% în 2014.

Conform aceluiași studiu, utilizatorii din Statele Unite sunt mai loiali aplicațiilelor pe care le folosesc decât cei din afara SUA. Astfel, în SUA, procentul aplicațiilor utilizate frecvent a crescut la 42%. La fel ca și acum un an, 19% dintre aplicațiile folosite de americani sunt deschise doar o singură dată.

În afara SUA, cea mai mare rată de abandon a aplicațiilor mobile se înregistrează în China: 37% dintre ele sunt utilizate o singură dată. Rata de creștere este foarte mare – anul trecut doar 26% dintre aplicații erau abandonate după o singură utilizare.

app-retention-global aplicatii

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.