Digital Kids powered by UPC România şi-a desemnat câştigătorii Digital Kids powered by UPC România şi-a desemnat câştigătorii
Prima ediţie a concursului Digital Kids powered by UPC România şi-a desemnat câştigătorii în cadrul finalei organizate pe data de 10 iunie. La acest... Digital Kids powered by UPC România şi-a desemnat câştigătorii

Prima ediţie a concursului Digital Kids powered by UPC România şi-a desemnat câştigătorii în cadrul finalei organizate pe data de 10 iunie. La acest eveniment şi-au prezentat proiectele 19 concurenţi, care au demonstrat juriului că originalitatea, creativitatea şi tehnologia sunt îmbinate perfect în proiectele lor. În urma interviurilor cu finaliştii şi a deliberărilor, Juriul a decis să acorde în total 15 premii la cele 5 categorii de concurs: Jocuri, Aplicaţii pentru şcoală, Utilitare, Roboţi şi Multimedia.

În competiţie s-au înscris copii cu vârsta între 8 şi 14 ani, iar după verificarea eligibilităţii au rămas în concurs 40 de proiecte, care au fost evaluate de un juriu independent format din profesionişti în domeniul IT, jurnalişti şi bloggeri.

După lansarea, în 2012, a platformei Tech School, ulterior transformată în Smart Nation, UPC România continuă să se implice în proiecte educaţionale din zona tehnologiei prin susţinerea concursului Digital Kids. Această competiţie i-a provocat pe copii să-şi transforme ideile în proiecte viabile, ceea ce reprezintă o abordare diferită, extrem de utilă pentru pregătirea lor.

Astfel de iniţiative sunt cu atât mai relevante cu cât tehnologia este prezenţa în vieţile noastre mai mult că oricând. Cu toate acestea, elevii români nu învaţă la şcoală despre tehnologie sau despre programare. La nivelul Uniunii Europene există peste 4 milioane de locuri de muncă în IT&C, iar acestora li se adaugă 100.000 de noi astfel pe posturi anual*, de aceea abilităţile digitale devin din ce în ce mai importante.

Concursul Digital Kids powered by UPC România, aflat la prima ediţie anul acesta,  şi-a propus să identifice, premieze şi promoveze copiii şi adolescenţii pasionaţi de tehnologie şi robotică.

Pentru prima dată, copiilor nu le-au fost testate cunoştinţele teoretice în domeniul informaticii, ci au fost invitaţi şi îndemnaţi să realizeze proiecte practice: aplicaţii, pagini web, colaje multimedia, jocuri utilizând orice limbaje de programare sau platforme online disponibile, scopul fiind acela de a le provoca şi dezvolta creativitatea.

Câştigătorii Concursului Digital Kids powered by UPC România au fost premiaţi cu dispozitive care să îi ajute să îşi urmeze pasiunea pentru tehnologie: laptopuri, smartphone-uri, tablete grafice şi alte gadgeturi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.