“Capitanul” Apple, muzică și reglaje fine: ce aduc nou următoarele versiuni ale sistemelor de operare? “Capitanul” Apple, muzică și reglaje fine: ce aduc nou următoarele versiuni ale sistemelor de operare?
Cu un nume inspirat după cel al unei stânci din parcul national Yosemite (acesta a dat numele versiunii actuale a sistemului de operare folosit... “Capitanul” Apple, muzică și reglaje fine: ce aduc nou următoarele versiuni ale sistemelor de operare?

Cu un nume inspirat după cel al unei stânci din parcul national Yosemite (acesta a dat numele versiunii actuale a sistemului de operare folosit de Apple), El Capitan va veni la pachet cu o serie de imbunatatiri privind modul în care se folosesc ferestrele browserelor (inclusive posibilitatea de a avea split screen), și cu posibilitatea de a opri sunetul atunci când intrăm pe un site și pornește vreo reclamă sau un video.

Apple și-a dezvăluit noua versiune a sistemului de operare OS X, 10.11, în cadrul discursului care a marcat deschiderea propriei conferințe dedicate developerilor, WWDC (recent, și cei de la Google au prezentat noutățile acestui an în cadrul unui eveniment similar). Astfel, El Capitan va fi disponibil pentru testare beta în iulie, lansarea oficială urmând să aibă loc în toamna acestui an.

Pinned Sites pentru Safari – safari va avea o nouă trăsătură denumită “pinned sites”. În esență, site-urilor favorite, pe care un utilizator le vizitează constant, li se poate atribui un tab special, ele putând fi mereu la îndemâna utilizatorilor care le văd mereu în fereastra principal a browserului.

el-capitan-appleEcrane împărțite – în sfârșit, OS X primește o trăsătură care există la Windows încă de la versiunea a 7-a, adică două ferestre pot fi împărțite astfel încât un utilizator le poate vedea pe amândouă în același timp, una lângă alta. În plus, El Capitan va veni cu noi trăsături pentru gesture control. Astfel, aplicația de mail va primi swipe control pentru ca mesajele să fie rapid șterse sau marcate ca necitite, de exemplu.

Metal pentru Mac – tehnologia grafică dezvoltată de Apple pentru gadgeturile cu iOS (smartphone-uri și tablete), ajunge și pe Mac-uri. Jocurile vor fi mai rapide, dar Metal va îmbunătăți și puterea de procesare a tuturor aplicațiilor din computer.

Noutăți prezentate de Apple la WWDC:

iOS 9 – aduce mai mult o rafinare a unor trăsături decât schimbări majore ale sistemului de operare. Aplicația Notes primește o funcționalitate mai mare (utilizatorii vor putea desena în ea), iar Passbook a devenit Wallet, în timp ce Newsstand este News. HealthKit va analiza mai multe informații, precum expunerea la raze ultraviolete. În plus, se pare că iOS 9 va “mânca” mai puțin spațiu pe telefoane.

Siri devine proactivă – ca și Google Now, Siri va începe să folosească din datele de pe telefon pentru a oferi sfaturi sau opțiuni în funcție de contextul în care este nevoie de ea. Adică va scana mailurile și va introduce în calendar invitații și evenimente, sau va da drumul unei melodii cu mai mult buzz în timp ce utilizatorii își fac înviorarea de dimineață.

Apple Pay ajunge în Marea Britanie în luna iulie.

Apple Maps vin cu informații pentru transportul în comun.

HomeKit va putea controla mai ușor gadgeturile din casă – va fi capabil să ajusteze jaluzelele, senzorii de mișcare și sistemele de securitate.

Apple Music – utilizatorii au acces acum la toți artiștii favoriți, vor putea vedea videoclipuri exclusive lansate pentru serviciu în HD și vor avea playlisturi. Există și un post de radio creat special pentru Apple, Beats 1. Totul va costa 9,99 dolari/lună, însă există și un abonament de familie (au acces alte 5 persoane) care costă 14,99 dolari/lună. Serviciul va fi disponibil pe iOS de pe 30 iunie, dar, mai important de atât este faptul că va ajunge, din această toamnă, și pe device-urile cu Android.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *