Metropola în trend: Berlinul, tot mai popular în rândul oaspeților români   Metropola în trend: Berlinul, tot mai popular în rândul oaspeților români  
La Berlin se întâlnește un trecut zbuciumat cu un stil de viață urban. Această combinație este tot mai îndrăgită în rândul oaspeților români: în... Metropola în trend: Berlinul, tot mai popular în rândul oaspeților români  

La Berlin se întâlnește un trecut zbuciumat cu un stil de viață urban. Această combinație este tot mai îndrăgită în rândul oaspeților români: în 2014 capitala germană a înregistrat  peste 48.000 de înnoptări. Aceasta înseamnă o rată de creștere de 15 procente. Trendul pozitiv va continua și în 2015 – Berlinul a înregistrat deja peste 9.000 de înnoptări (+12,7 %) ale oaspeților români. Cu 3,1 zile, clienții români stau mai mult decât media la Berlin.

Toleranță, creativitate și conștiința pentru trend caracterizează ritmul orașului.  La peste 25 de ani de la căderea zidului și reunificare, Berlinul pulsează ca și metropolă cosmopolitană în inima europei cu un stil de viață unic. Berlinul nu oferă doar tururi de vizitare la renumita poartă Brandenburg sau la rămășițele zidului din Berlin, ci și savoare, shopping și mod de viață pentru orice gust.

Cel mai mare și elegant magazin din Europa (KaDeWe), Mall of Berlin și buticuri de designeri elegante pe Kurfürstendamm sau pe Friedrichstraße vă invită la shopping. Modă și design „Made in Berlin“ se regăsește în multe magazine mici în centrul orașului și în City West, aici stilatul „Bikini Berlin“ ridică standardul ca fiind primul Concept Mall al Germaniei.

Restaurantele gourmet din Berlin  își surprind clienții cu rețete clasice precum și creații neobișnuite ale bucătăriei germane. Pe de alta parte, departe de bucătăriile cu multe stele, puteți găsi festivaluri de Street-Food, care se desfășoară în halele piețelor, aflate în trend: piața în Kreuzberger Markthalle Neun, pe locația RAW-ului și a berăriei cultural – acestea sunt ca și orașul Berlin: creative, internaționale și la modă.

berlin

Cluburi și concerte în aer liber

Orașul, care nu cunoaște ora de închidere, oferă multe alternative: a scena muzicală și a cluburilor foarte vie și o viață de noapte pulsantă în locații  neobișnuite. Fanii muzicii au parte de începători dar și de staruri în cadrul nopților în cluburi și a concertelor live, desfășurate în locații interesante ale meropolei petrecărețe.

Reinhards am Kurfürstendamm_c_visitBerlin_Foto_KierokÎn  barurile și cluburile la modă din cartierele Mitte, Kreuzberg, Neukölln și Schöneberg, dornicii de distracție pot dansa și petrece până în zori. La tururi ale orașului clasice, la savurarea bucătăriei creative internaționale sau în nopțile lungi petrecute în club – oaspeții Berlinului au parte de locații pline de istorie autentică.

Berlinul are parte în lunile de vară de o cultură în aer liber distinctivă – fie ca este vorba de spontaneitatea în multele cafenele stradale, grădini de vară în care se servește o bere rece și parcuri sau la diversele festivaluri open-air.  În 21 iunie, festivalul Fete de la Musique încântă turiștii cu concerte în cea mai lungă seară a anului.

airberlin: România în ascensiune! Aproape 74.000 de pasageri în anul 2014

Festivalul muzical „Lollapalooza“ va avea loc în luna septembrie 2015 pentru prima dată în Europa, în locația spectaculoasă a fostului aeroport Tempelhof din Berlin. În octombrie festivalul luminii denumit „Festival of Lights“ va încânta vizitatorii orașului. Fanii fotbalului se pot bucura în 2015 de cel mai important meci, care se va desfășura în capital germană: cele mai bune echipe din Europa vor juca pe 6 iunie pe Olympiastadion din Berlin finala UEFA Champions League.

Going Local Berlin – descoperiți cartiere vii prin intermediul aplicaților

Kurfuerstendamm_21-®ScholvienBerlinul își arată caracterul distinctiv în cartierele sale. Vizitatorii Berlinului se pot deplasa mai ușor depate de atracțiile turistice: aplicația nouă, gratuită „Going Local Berlin“ de la visitBerlin oferă orientare în cartierele capitalei și oefră multe ponturi pentru a descoperi noi fețe ale Berlinului.

Fie că este vorba de atmosfera creativă a Neuköllns, locații șarmante în Charlottenburg sau de piețele de street-food din Prenzlauer Berg – inima Berlinului bate în cartierele sale. Mai multe informații puteți găsi aici: app.visitBerlin.com

Mai multe informații și biletul oficial de turist, Berlin WelcomeCard, puteti găsi la chioșcurile Berlin Tourist Infos. Biletul oferă călătorii gratuite cu mijloacele de transport în comun precum și reduceri la peste 200 de atracții turistice. Alte informații găsiți la visitBerlin.com și la berlin-welcomecard.com.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.