AdePlast, creștere de 12% la 4 luni și o nouă investiție de 2 milioane euro AdePlast, creștere de 12% la 4 luni și o nouă investiție de 2 milioane euro
Activitatea în piaţa autohtonă a construcţiilor părea sa se intensifice în primul trimestru, dar al doilea a debutat mai timid decât în anul precedent.... AdePlast, creștere de 12% la 4 luni și o nouă investiție de 2 milioane euro

Activitatea în piaţa autohtonă a construcţiilor părea sa se intensifice în primul trimestru, dar al doilea a debutat mai timid decât în anul precedent. AdePlast a avut rezultate peste anul trecut la 4 luni, graţie unei creșteri de 12 procente, atingând un nivel de 78 milioane de lei.  

„Am reuşit însă să impunem în România termosistemul AdePlast Izotherm, cel pentru care avem acreditare europeană ETAG 004. O astfel de situaţie denotă o normalizare a cererii de termosistem în România, pentru că este vorba despre un produs premium şi foarte eficient din toate punctele de vedere” declară Bogdan Pîrvu, CEO AdePlast.

Unul din constructorii care lucrează cu produsele AdePlast a câştigat, în Vestul ţării, la Timişoara, o licitaţie pentru reabilitarea a nu mai puţin de 18.000 de mp de faţadă.

Bogdan Pirvu CEO Adeplast_„Partenerul nostru a ales unul dintre cele mai performante termosisteme pentru a merge la licitaţie şi a câştigat pentru că beneficiarul a înţeles că un termosistem ieftin devine mai scump în timp, chiar în foarte scurt timp. Dacă scopul final al termoizolării este o factura mai mică la întreţinere, dar şi o amortizare rapidă a investiţiei, atunci este clar că un termosistem care foloseşte materiale de calitate precum EPS 80 cu perle virgine sau tencuieli și adezivi cu Porus X este o soluţie optimă. Este bine ca toţi cei care construiesc sau reabilitează azi să înţeleagă să folosească materiale de calitate care fac din faţada unei clădiri un lucru viu, care-şi păstrează calităţile – proprietatea de termoizolare, culoarea etc. – pentru zeci de ani” declară Bogdan Pîrvu.

În 3-4 ani se amortizează costul unui termosistem performant

La un calcul simplu, costul mediu final pentru reabilitarea a 18.000 de mp de faţadă, materiale şi manoperă, se amortizează în 3-4 ani de la aplicarea termosistemului, în condiţiile unui cost tot mai mare al utilităţilor. „Dacă s-ar folosi materiale ieftine, neagrementate, costul ar fi cu maxim 10 procente mai mic, dar termoizolarea ar fi ineficientă, deci banii cheltuiţi, oricât de mic este preţul, ar fi pur şi simplu aruncaţi” explică Bogdan Pîrvu.

„Piața trebuie să se dezvolte încet și așezat”

Odată cu încălzirea vremii, aşteptăm şi o înteţire a activităţii în sectorul nostru, acum existând semne pozitive venite preponderent tot dinspre sectorul privat. Ar fi foarte util pentru sectorul construcţiilor ca statul să dea drumul la investiţii. „Pe de altă parte, sperăm să nu cunoaştem o nouă perioadă de boom, care atrage după sine multe aspecte negative. Piața trebuie să se dezvolte încet și așezat. Aşa ne propunem să creştem şi noi în acest an!” precizează bogdan Pîrvu.

Flotă noua de camioane Volvo de 2 milioane de euro

În 2008, AdePlast producea mortare uscate în fabrica de la Oradea. După investiţii de aproximativ 50 de milioane de euro, AdePlast îşi produce integral termosistemul şi operează nouă fabrici proprii de mortare uscate şi adezivi, vopsele, tencuieli decorative şi polistiren, pe trei platforme industriale la Oradea, Ploieşti şi Roman. O atare dezvoltare necesită investiţii în mijloace de transport de toate capacităţile şi dimensiunile.

Din mai, AdePlast şi-a înnoit parcul auto cu 13 camioane Volvo pentru transportului de produse finite şi 6 cement truk-uri destinate aprovizionării cu materii prime sau transportului de mortare uscate vrac către silozurile mobile din santiere.  Investiţia se ridică la 2 mil euro.

 „Cu ajutorul acestui up-grade al flotei auto proprii de mare tonaj vom reuși să fim mai eficienţi şi mai mobili, mai ales în perioadele de vârf de sezon. Este de notorietate faptul că odată ce creşte activitatea în construcţii, apar sincope în sectorul de transport, situaţie cu care noi nu avem cum să ne confruntăm. Mai mult, suntem capabili să oferim utilităţi de transport şi pentru alte companii” mai precizează Bogdan Pîrvu.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.