Alexandra Calafeteanu a lansat “Duplicity”, colecţia care reuneşte angelica cu extravaganta Alexandra Calafeteanu a lansat “Duplicity”, colecţia care reuneşte angelica cu extravaganta
Recent, la The Ark, a avut loc evenimentul de lansare a colecţiei F/W 2016, DUPLICITY, semnată de Alexandra Calafeteanu. O prezentare ca un manifest... Alexandra Calafeteanu a lansat “Duplicity”, colecţia care reuneşte angelica cu extravaganta

Recent, la The Ark, a avut loc evenimentul de lansare a colecţiei F/W 2016, DUPLICITY, semnată de Alexandra Calafeteanu. O prezentare ca un manifest pentru o duplicitate doar vestimentară, unde texturile, linia designului şi cromatica se îmbină într-un dans aproape decandent, care prinde volum, contur şi îmbracă orice siluetă într-un mix dintre feminitate şi îndrăzneală.

Colecţia pentru sezonul de toamnă-iarnă 2016 aduce în prim plan magnetismul limitelor, avȃnd pe de-o parte rochii lungi, care urmăresc linia corpului, negre, cu accente albe, salopete vaporoase, fuste conice, bluze şi jachete cu detalii din dantela din bumbac cu mătase, cusute de mȃnă, exprimând puritatea, eleganţa şi feminitatea unei femei angelice.

Iar, la polul opus avem jachete din neopren perforat cu revere duble, bărbăteşti şi paltoane multifuncţionale ce ȋşi schimbă atât forma, cât şi stilul, în funcţie de modul în care sunt accesorizate.

Conceptul Duplicity s-a reflectat şi în realizarea coafurilor, astfel modelele au defilat prezentând coafuri care, privite din diferite unghiuri, reprezentau coafuri diferite. Jumătate de coafură era lăsată natural, ca să exprime simplitatea şi naturaleţea, iar jumătate era coafată cu volum, pentru a exprima complexitatea şi forţa unei femei. O coafură duală, pentru care s-a folosit VOLUM’ 24 RESPECTISSIM de la ROWENTA, singurul aparat de styling  din lume pentru volum de la rădăcină până la vârf, ce durează întrega zi.

La fel ca “Duplicity’, Rowenta Volum’ 24 Respectissim este unic! Un aparat de styling care nu doar te ajută să obţii volum de la rădăcină până la vârf, dar şi protejează părul. Funcţionează la o temperatură blândă, de numai 170°C – o temperatură optimă pentru obţinerea volumului şi pentru menţinerea intactă a structurii firului de par, neafectându-l în vreun fel.

O seară black&white, unde eleganţa a dansat cu extravaganţa pe muzica rock a celor de la trupa “CAMIOANE ÎN MULŢIME”, care revin în industria muzicală după o pauză de 10 ani, cu un nou sound şi o nouă componenţă: Carmen “Electrica” – voceFisă – chitară şi clapeRobert – chitară bass şi Alex – tobe. Trupa este acum “back in business” cu o piesă nouă: “FRAIERA TA , alte piese noi în lucru şi concerte explozive!

Seara duplicitară a continuat, astfel că de la muzica rock, care a subliniat partea de rebeliune exprimată ȋn colecţia „Duplicity”, s-a continuat cu muzica lui Alessandro Safina, care a reprezentat feminitatea, rafinamentul şi romantismul ţinutelor. “Luna”, piesa care l-a consacrat pe celebrul tenor Italian, a răsunat ȋn sală, oferindu-le invitaţilor o mostră din ce ȋnseamnă “noua muzică pop-opera” – un gen care reuseşte să combine extrem de natural şi de plăcut muzica pop cu opera clasică.

Alexandra Calafeteanu a oferit duplicităţii o formă şi astfel a realizat această prezentare a unei colecţii unde culorile, formele şi texturile sunt puse să joace şah. Însă, regina – femeia ȋndrăzneaţă, care sfidează regulile şi sacrifică pionii, dar constant protejată – conduce jocul până la ”şah mat” ȋmbrăcând aceste ţinute. Pusă să defileze, duplicitatea capătă pentru prima dată un sens pozitiv, o provocare pentru a lăsa ambele feţe ale stilului vestimentar să te domine.

Mă adresez femeii moderne a cărei identitate se divide, se multiplică ȋn tot atâtea personaje care pot avea apartenenţa unei fragilităti angelice, dar care ascunde adesea o puternică forţă interioară

Alexandra Calafeteanu

Vedete ca Amalia Enache, Adina Buzatu, Alexandra Bădoi, Andreea Ibacka, Laura Gherescu, Iulia Zgripcea, Nick ex N&D, Denis Radu, Monica Munteanu, Xonia şi Alessio, editori de modă, stilişti şi bloggeri au descoperit miercuri seară o colecţie care spune povestea unei femei prinsă ȋn camera oglinzilor, unde fiecare oglindă spune altceva despre femeia pe care o reflectă.

Colectia „Duplicity” prezintă mai multe feţe ale designului, unde ţinutele se transformă şi odată cu ele modifică şi femeia care le poartă. Ca un duel al contrastelor: albul cu negru, texturile dure ca neoprenul şi bumbacul peliculizat cu dantela si matasea, linia feminină a designului cu formele brute, eleganţa unui stil cu influenţe retro cu geometria stilului modern şi cu elemente futuriste, care fac o trecere de la trecut, prezent şi viitor doar prin cromatică, forme şi texturi, creând simbioza perfectă.

Cromatica menţine războiul dintre alb şi negru şi uneori termină cu remiza, exprimată prin gri.  Într-un timp ȋn care explozia de culoare şi banal se ascunde sub diferite forme, Duplicity te provoacă să accepţi să fii altfel, să ȋţi laşi pielea să fie dominată de jocul limitelor, de un cocktail de stiluri, care are puterea cameleonică de a se mula ca o mănuşă pe fiecare femeie.

VEZI o GALERIE FOTO cu noua COLECȚIE “Duplicity”

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.