ShortsUP aduce filmele scurte sub cerul liber în Piața Universității ShortsUP aduce filmele scurte sub cerul liber în Piața Universității
Prima ieșire a filmelor scurte sub cerul liber are loc anul acesta între 21 și 24 mai, în Piața Universității, în cadrul expoziției World... ShortsUP aduce filmele scurte sub cerul liber în Piața Universității

Prima ieșire a filmelor scurte sub cerul liber are loc anul acesta între 21 și 24 mai, în Piața Universității, în cadrul expoziției World Press Photo 2015. ShortsUP Open Air e evenimentul care reunește într-o singură experiență proiecții cu scurtmetraje premiate și fotografiile celei mai importante expoziții de fotojurnalism din lume.

Scurtmetrajele vor prinde viață în patru seri consecutive, de joi până duminică, începând de la ora 21.30 până la 23.30. După lăsarea serii, publicul bucureștean e invitat să descopere, prin film, căutările și frământările ce definesc lumea de azi. Din program nu lipsesc animațiile, comediile, filmele documentare și ficțiunile care fac mintea să tresară. Câteodată zâmbitoare, alteori emoționante și dramatice, scurtmetrajele de la Open Air vor ține pasul cu fotografiile puternice din expoziția World Press Photo.

Colecția de filme proiectată joi, 21 mai, e intitulată Portrete și reunește oameni de pretutindeni și poveștile care ne aduc împreună. Din selecție face parte Inventar la final de lume (r. Bernardo Britto, SUA, 2013), cel mai bun scurtmetraj de animație la Sundance. Ce rămâne după o viață petrecută pe pământ? Primul sărut, temele nefăcute, planurile, încurajările, peștele la cuptor. Un bărbat se angajează în cea mai dificilă slujbă posibilă: trebuie să inventarieze istoria existenței umane înainte ca lumea sa dispară.

Iarna (r. Cristina Picchi, Rusia, 2014), scurtmetraj premiat la Clermont-Ferrand International Short Film Festival și Locarno International Film Festival va putea fi văzut de publicul bucureștean vineri, 22 mai. Colecția Om și Natură ilustrează dinamica unei relații sensibile dintre două entități ce nu pot trăi nici împreună, nici separat.

Sâmbătă, pe 23 mai, ShortsUP celebrează diversitatea cu o selecție de filme pe tema comunităților LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender). Când Iubești e o colecție de scurtmetraje îndrăznețe despre curajul de a-ți asculta inima într-o lume dominată de prejudecăți. Seara e deschisă de Prima dată  (r. James Sweeney, SUA, 2011), povestea unui tânăr care-și descoperă identitatea sexuală într-o seară zbuciumată.

Seria de proiecții ShortsUP Open Air se încheie duminică cu selecția În Contemporan și cel mai bun scurtmetraj la premiile Goya, Cel de atunci  (r. Esteban Crespo, Spania, 2012), drama puternică despre viață unui fost soldat african în luptă directă cu amintirile chinuitoare.

Biletele la ShortsUP Open Air costă 20 de lei/ seară și includ vizitarea expoziției World Press Photo 2015 și acces la proiecția de filme ShortsUP. Bilete pot fi achiziționate doar în seara expoziției, direct la punctul de acces World Press Photo. Mai multe despre programul evenimentului pe www.shortsup.ro.

Serile de film din Piața Universității inaugurează sezonul evenimentelor de vară ShortsUP, care va continua cu Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, cea mai așteptată proiecție de scurtmetraj a anului, ce va avea loc pe 4 iulie la Romexpo.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.