Noile deschideri Cinema City din următorii 4 ani, investiție de circa 100 mil. euro. Cum arată prima sală 4DX din România Noile deschideri Cinema City din următorii 4 ani, investiție de circa 100 mil. euro. Cum arată prima sală 4DX din România
Al doilea jucător de pe piața europeană de cinematografe, Cinema City, a inaugurat oficial marți, în cadrul centrului comercial Mega Mall din Capitală, a... Noile deschideri Cinema City din următorii 4 ani, investiție de circa 100 mil. euro. Cum arată prima sală 4DX din România

Al doilea jucător de pe piața europeană de cinematografe, Cinema City, a inaugurat oficial marți, în cadrul centrului comercial Mega Mall din Capitală, a 18-a unitate din România (și al 3-lea cinematograf din București), dezvăluind totodată una dintre premierele companiei la nivel local: prima sala dotată cu tehnologie 4DX, una dintre preferatele studiourilor de film americane.

Potrivit lui Moshe Greidinger, CEO al Cinema City, investiția în Cinema City Mega Mall s-a ridicat la circa 6-7 milioane de euro, o parte din sumă fiind acoperită și de NEPI, dezvoltatorul proiectului celui mai nou centru comercial din București.

Noul cinematograf din România al rețelei dispune de 14 săli, dintre care una este dotată cu tehnologia 4DX (128 de locuri), dezvoltată de o companie sud-coreeană (CJ 4DPLEX, parte a CJ Group) și devenită acum una dintre cele mai hot tendințe printre producătorii de film de la Hollywood.

Astfel, tehnologia 4DX le permite spectatorilor să se imerseze în acțiunea filmelor (fie că vorbim despre pelicule 2D sau 3D), simțind din plin pe propria piele apa, vântul, lumina, diferite mirosuri sau mișcări (toate efectele speciale sunt disponibile prin scaunele mobile și elementele tehnice amplasate prin sală), senzații care sunt coordonate în funcție de acțiunea care are loc pe ecran.

Cât costă un bilet?

Prima proiecţie a cinematografului 4DX, unicul din România, deschis de Cinema City în centrul comercial Mega Mall, a avut loc vineri, cu filmul “Mad Max”. Preţul biletelor pentru filmele 3D proiectate în sala 4DX sunt de 36 de lei, de luni până joi, înainte de ora 17.00, iar după această oră biletele costă 37,5 lei. De vineri până duminică, înainte de ora 17.00, costul este de 43,5 lei, ulterior urcând la 45 de lei de persoană. cinema city1

Noi am experimentat aseară acțiunea din câteva trailere și o scenă destul de intensă din Mad Max și am rămas extrem de impresionați! Fie că o să vă doriți să mai reveniți sau nu, noua sală Cinema City 4DX trebuie musai încercată. Trebuie să știți că pentru următoarele zile show-urile de seară sunt complet vândute, așa că mai aveți ceva de așteptat, și că există, totuși și câteva restricții. Potrivit reprezentanților Cinema City, tehnologia 4DX este interzisă persoanelor cu afecțiuni motorii sau ale coloanei, femeilor însărcinate, cardiacilor sau celor cu o greutate mai mare de 120 de kg. Ar mai trebui să aveți grijă și ce beți sau mâncați (chiar și înainte de a intra în sală). Este oarecum lesne de înțeles de ce: scaunele se mișcă în toate direcțiile în funcție de acțiunea din film, în față îți vin jeturi de apă sau abur, pe la urechi îți șuieră vântul (pentru a reproduce gloanțele care zboară).

Conform declarațiilor lui Greidinger, toate blockbusterele vor veni și cu o versiune 4Dx, oficialul Cinema City dezvăluind câteva dintre următoarele mari vedete ale acestui an. Printre ele, noul film cu James Bond, Spectre, Terminator 5 sau Star Wars.

Cinema City operează multiplexuri în majoritatea orașelor mari din România: București, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanța, Iași, Pitești, Târgu Jiu, Târgu Mureș și Timișoara. Lanțul Cinema City este lider pe piața de cinematografe din România și cel mai mare operator din Europa Centrală și de Est.

Am văzut Woman in Gold (Femeia în aur) și mi-a plăcut!

Cinema City International a devenit al doilea cel mai mare operator de cinematografe din Europa după ce şi-a unit forţele cu cu operatorul de top din Marea Britanie –  Cineworld PLc.

Planuri de viitor

Compania este prezentă în 8 țări, deține 203 de cinematografe multiplex, cu peste 1.850 de săli, dintre care 18 IMAX și 6 săli 4DX. Cinema City și-a început activitatea în Israel, în 1929, s-a extins în Ungaria în 1997, iar în România a ajuns în 2007.

Conform lui Moshe Greidinger, piața cinematografelor a evoluat foarte mult în ultimii 5 ani. Astfel, dacă în 2007, anul intrării Cinema City pe piața locală, numărul biletelor vândute de toți jucătorii din România era de circa 2 milioane anual, în 2014 a ajuns la 10 milioane. La nivel de rețea, în 2014 Cinema City a avut 90 de milioane de bilete vândute.

cinema city2Totodată, la nivel de grup, la finalul lui 2015 România se va afla pe locul 3, după Marea Britanie și Polonia în ceea ce privește numărul de cinematografe deschise. Astfel, Cinema City plănuiește încă 5 noi deschideri în a doua jumătate a acestui an, investiția necesară pentru extinderea rețelei fiind de circa 20 de milioane de euro.

“Următoarea sală 4DX va fi deschisă în vară la Constanța, iar în acest an mai avem alte cinematografe planificate. Investițiile vor fi, ca și până acum, împărțite între noi și dezvoltatorii centrelor comerciale”, a declarat oficialul Cinema City.

Potrivit acestuia, până în 2018, rețeaua de cinematografe dorește să adauge 14 noi multiplexuri cu 200 de săli, o investiție care nu va fi mai mică de 100 de milioane de euro.

“În general, investiția într-un cinematograf nou variază între 2-3 milioane de euro și 7-8 milioane de euro. Pentru ceea ce ne propunem în următorii ani suma totală va fi undeva la 100 de milioane de euro, o parte din ea venind de la noi”.

cinema2_mediafax_foto_marius_dumbraveanu_56133200 cinema_mediafax_foto_marius_dumbraveanu_90191900

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.