Provocarea înălțimilor, o carte despre viața omului care a cucerit pentru prima dată Everestul Provocarea înălțimilor, o carte despre viața omului care a cucerit pentru prima dată Everestul
Editura Preda Publishing lansează ediția în limba română a unei cărţi eveniment despre prima ascensiune a Everestului şi viaţa fenomenală a unui om care... Provocarea înălțimilor, o carte despre viața omului care a cucerit pentru prima dată Everestul

Editura Preda Publishing lansează ediția în limba română a unei cărţi eveniment despre prima ascensiune a Everestului şi viaţa fenomenală a unui om care a reuşit să dea un sens profund alpinismului de mare altitudine, Provocarea înălţimilor, de Sir Edmund Hillary.

Omul care a reuşit, pentru prima dată, să pună piciorul pe Vârful Everest, omul care a condus o echipă de exploratori la Polul Sud, omul care a străbătut fluviul Gange de la ocean până la cer a adunat, pentru prima dată, toate aceste aventuri remarcabile ale unei vieţi speciale într-un singur volum.

Dar Edmund Hillary a fost mai mult decât un explorator. El este şi omul care şi-a plătit datoria de onoare către Himalaya instaurând în Nepal un program îndrăzneţ de construire de şcoli, clinici, aerodromuri şi poduri. Cu implicarea sa activă, acest proiect a devenit din ce în ce mai puternic şi a crescut din ce în ce mai mult în cei şaizeci de ani de când autorul a escaladat Treapta Hillary şi şi-a condus companionul Tenzing Norgay pe ultima creastă a vârfului Everest. Provocarea înălţimilor este o reevaluare onestă a unei vieţi petrecute la limită. În acelaşi timp este povestea unui om care a reuşit să cucerească o lume întreagă cu sufletul său.

Sir Edmund Hillary s-a născut în 1919 la Auckland, Noua Zeelandă, şi a făcut parte din Forţele Aeriene neozeelandeze în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Distins cu titlul de cavaler pentru ascensiunea Vârfului Everest, din 1953, Hillary a reuşit numeroase „premiere” pe acest tărâm al aventurii şi al explorării. Și-a dedicat o mare parte din viață ajutând populația șerpa din Nepal prin Himalayan Trust, o organizaţie non-profit dedicată îmbunătăţirii vieţii locuitorilor din Munții Himalaya. Prin eforturile sale a reușit să construiască numeroase școli și spitale în această regiune îndepărtată, declarând că aceasta este cea mai mare realizare a vieții sale. Sir Edmund Hillary a decedat pe 11 ianuarie 2008, la vârsta de 88 de ani, în urma unui infarct miocardic.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.