Crowne Plaza redeschide terasa Citronelle. Cu ce ne îmbie executive chef-ul restaurantului? Crowne Plaza redeschide terasa Citronelle. Cu ce ne îmbie executive chef-ul restaurantului?
Am avut ocazia aseară, într-un cadru restrâns, de a gusta câteva dintre preparatele cu care Ashlie Dias, executive chef în cadrul restaurantului Citronelle, din... Crowne Plaza redeschide terasa Citronelle. Cu ce ne îmbie executive chef-ul restaurantului?

Am avut ocazia aseară, într-un cadru restrâns, de a gusta câteva dintre preparatele cu care Ashlie Dias, executive chef în cadrul restaurantului Citronelle, din Crowne Plaza Bucharest, ne va bucura în sezonul de vară din acest an.

Pe scurt: a fost o explozie de gusturi și o desfătare totală a simțurilor! În acest sezon, bucătarul – șef Ashlie Dias își va întâmpina oaspeții cu cele mai proaspete ingrediente și cu promisiunea de le livra energie de cea mai bună calitate pentru după-amiezele târzii de vară.

“Meniul este o combinație între tot cee ace am experimentat până acum. M-am născut în India, așa că vom găsi influențe din această cultură. Am lucrat peste 14 ani în San Francisco, Miami și Hawaii, așa că nu pot lipsi gusturile și rețetele pe care le-am deprins acolo”, ne-a precizat Ashlie Dias.

Noul meniu Citronelle are două variante, pentru prânz și pentru cină, și cuprinde selecții bogate de antreuri, salate și supe deopotrivă, precum și o paletă variată de preparate din pește și fructe de mare.

Printre ingredientele-vedetă ale acestui meniu, din punct de vedere al aportului nutrițional și al recomandărilor de care se bucură în presa de specialitate se numără salata kale, semințele chia, quinoa, avocado, sparanghelul, creveții, dorada, tonul, dar și carnea de vițel sau de vită. Roșiile proaspete de diverse soiuri insoțesc o mare parte din preparatele meniului.

Pentru o experiență deosebită, noul meniu șl restaurantului Citronelle include si câteva preparate cu serviciu la masă. Printre acestea se regăsește salata Caesar cu curcan la grătar, dorada la grătar, servită cu legume la grătar, capere și ulei de măsline extra virgin, sau tarta Tartin de mere, servită cu înghețată de vanilie, flambată la masă.

Doamnele și domnișoarele vor îndrăgi, fără îndoială, salata de kale cu quinoa roșie bio și tofu marinat, salata kale având o concentrație mare de antioxidanti și vitaminele A,C, K. E , și fiind o sursă importantă de proteine, flavonoide și fibre deopotrivă. Quinoa – alimentul anului 2013 – este bogată în proteine și conține toți cei 9 amino acizi esențiali.

Domnii vor dori să încerce, cu siguranță, cele două preparate din vită (file de vită Angus și, respectiv, vrăbioara de vită New York), însoțite de ciuperci sălbatice, sparanghel și cartofi.

Una dintre cele mai populare băuturi ale restaurantului Citronelle pe perioada verii este, fără îndoială, limonada proaspăt stoarsă cu diferite arome: mentă, fructe de pădure, pepene galben sau flori de soc.

În același timp, începând de luna aceasta, hotelul Crowne Plaza Bucharest își așteaptă oaspeții în spațiul intim și reconfortant al terasei Citronelle. Înconjurată de pini și de o grădină luxuriantă unică în București, terasa Citronelle este locul ideal pentru o după-amiază revigorantă de vară în compania prietenilor sau a partenerilor de afaceri.

Ca și anul trecut, întregul meniu conceput pentru restaurantul Citronelle se axează pe conceptul Market – to – Table, legumele și brânzeturile fiind cumpărate direct de la producători locali. Carnea de pui provine de la o fermă unde aceștia sunt crescuți la sol și hrăniți cu boabe, iar peștele este achizitionat proaspăt de la cei mai buni furnizori de pe piață.

“Următorul lucru pe care mi-l doresc este de a face propria grădină în curtea hotelului. Așa vom avea mereu cele mai proaspete ingrediente”, a mai spus Dias.

Clasificată la 4 stele, unitatea Crowne Plaza Bucharest face parte din rețeaua hotelieră Intercontinental Hotels Group. Hotelul trece în prezent printr-un amplu proces de renovare, în valoare de circa 3,5 milioane de euro, în urma căruia se vor moderniza camerele (o investiție de circa 2,2 milioane de euro), urmând să fie recondiționate sălile de conferințe și evenimente, precum și zona de fitness a unității.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.