Travel Trends: 5 evenimente și festivaluri pe care le poți vizita în mai și iunie Travel Trends: 5 evenimente și festivaluri pe care le poți vizita în mai și iunie
Lunile mai și iunie, care marchează finalul primăverii și începutul verii, le oferă turiștilor oportunitatea de a se bucura de temperaturi plăcute în timp... Travel Trends: 5 evenimente și festivaluri pe care le poți vizita în mai și iunie

Lunile mai și iunie, care marchează finalul primăverii și începutul verii, le oferă turiștilor oportunitatea de a se bucura de temperaturi plăcute în timp ce călătoresc și experimentează evenimente neobișnuite organizate, în această perioadă, în întrega Europă. 

Dacă ești în căutarea unei destinații pentru a călători în această perioadă, lista de mai jos este o sursă de inspirație care poate satisface cele mai diferite gusturi.

  • Festivalul de Film de la Cannes

Dacă vrei să te bucuri de 12 zile de cinema pline de selecții speciale, atunci destinația ta trebuie să fie  Festivalul de Film de la Cannes. Cu o durată de 12 zile, festivalul se află anul acesta la ediția a 68-a și are loc în perioda 13-24 mai

La Croissette te așteaptă să te întâlnești cu regizori faimoși și cu cele mai noi filme produse de aceștia, dar și să susții prezențele românești în competiție. Festivalul se derulează de-a lungul Rivierei francize și este plin de glamour, o pleiadă de celebrități participând în fiecare an la Cannes International Film Festival.

Pentru a ajunge la Cannes din Romania, turiștii plătesc doar 155€ pentru un zbor pe ruta București – Nisa, apoi au la dispoziție transport gratuit până la destinație, precum și șansa de a zări celebrități, actorii preferați și regizori.

  • Află secretele uciderii dragonilor în timpul La Ducasse Festival, în Belgia

La Ducasse Festival are loc la Mons, pe 31 mai, evenimentul fiind cunoscut local sub numele La Doudou. Confruntarea dintre Sf. Gheorghe si dragon a atras, de-a lungul timpului, numeroși participanți, inclusiv membri ai familiilor regale.  Festivalul se află pe lista Unesco de capodopere ale patrimoniului oral și intangibil al umanității.

Festivitățile încep cu o procesiune în cursul dimineții, Procession du Car d’Or, și ajung la apogeu în jurul prânzului, când are loc Lumeçon, bătălia legendară între bine și rău care se dă între Sf.Gheorghe călare pe calul său și un dragon fioros cu lungimea de aproape 10 metri. Cei prezenți la eveniment se pot implica direct în uciderea dragonului de 200 de kilograme sau pot rămâne simpli spectatori.

La Mons / Bergen, atunci când uciderea dragonului se dovedește a fi prea mult, există și alte locuri pe care le puteți vizita, precum casa în care a locuit pictorul Van Gogh, Grand Palace (primăria) sau Mayor’s Gardens  și turnul Beffroi.

Costul unui bilet de la București la Bruxelles este de 104€, uciderea dragonului și obiective istorice aflându-se la doar un zbor distanță.

  • Pentru pasionații de cabaline, Spania organizează Feria del Caballo

Pentru pasionații de cabaline, orașul spaniel Jerez organizează, în perioada 10-17 mai, Feria del Caballo.Pe parcursul târgului de cai, turiștii se pot plimba cu trasura, pot experimenta magia dansului flamenco și urmări spectaculoasa promenadă a cailor.

Feria del Caballo este un eveniment renumit pe plan international care include sesiuni de dresaj, expoziții de trăsuri și alte activități.

Pentru a lua parte la eveniment, cei interesați au opțiunea să ia un avion cu plecare de la București, achiziția unui bilet de zbor chiar în perioada evenimentului costând circa 770€.

  • Festival cu roți de brânză în rol principal, în Gloucestershire

Dacă îți plac atât brânza, cât și activitățile în aer liber, atunci s-ar putea ca Cheese-Rolling Festival, eveniment care are loc în Gloucestershire la sfârșitul lui mai (25 mai), să fie destinația care ți se potrivește cel mai bine. Cu o istorie care datează din jurul anului 1800, festivalul a fost anulat oficial în 2010, dar asta nu-i oprește pe concurenții pasionați să se ia la întrecere, pe fondul încurajărilor și aplauzelor miilor de spectatori veniți să asiste la eveniment.

Anul acesta, versiunea neoficială a evenimentului este programată pentru 25 mai, zi în care concurenții vor coborâ în viteză dealul împinând o roată de brânză Double Gloucester cântărind circa patru kilograme.

Dacă întrecerea cu roți de brânză sună interesant, puteți ajunge acolo luând un zbor București-Londra care costă 124€, urmând ca apoi să parcurgeți un traseu pitoresc până la Cooper’s Hill în Glocestershire

  • Bienala de la Veneția – “must go” pentru iubitorii de artă

Bienala de la Veneția, organizată la fiecare doi ani și unul dintre principalele evenimente de artă pe plan internațional, este destinația iubitorilor de artă în perioada mai-noiembrie. Cu siguranță vei plăti 100€ pentru un zbor de la București la Veneția dacă te pasionează cele mai noi tendințe din domeniul artei și vrei să vezi cele mai recente lucrări create ale celor mai mari artiști ai lumii.

Înființată în 1895, Bienala a continuat să se extindă și a devenit eveniment international la începutul secolului XX, când țările au început să-și construiască pavilioane naționale în  Giardini (grădinile publice venețiene).

În anii 1930, evenimente culturale adiacente au fost adăugate sub organizația umbrelă a Bienalei, fundație care operează și Festivalul de film de la Veneția și festivaluri dedicate arhitecturii, muzicii, teatrului și dansului

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.