Trafic mai mare în primul trimestru: Otopeni, în top 3 al aeroporturilor europene Trafic mai mare în primul trimestru: Otopeni, în top 3 al aeroporturilor europene
Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost clasat de către Airports Council International-Europe pe locul al treilea în topul european al aeroporturilor care au... Trafic mai mare în primul trimestru: Otopeni, în top 3 al aeroporturilor europene

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost clasat de către Airports Council International-Europe pe locul al treilea în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în primul trimestru al anului 2015, la categoria aeroporturilor care au avut între 5 şi 10 milioane de pasageri.

Pe primele trei locuri în această categorie s-au clasat aeroporturile Milano Orio al Serio, Porto și Henri Coandă București, urmate de aeroporturile Heraklion și Berlin Schonefeld.

Totodată, în luna martie, aeroportul Otopeni se află pe locul patru în rândul aeroporturilor europene care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian.

În primul trimestru din 2015, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este: Madrid, Roma Fiumicino și Londra Gatwick, Barcelona, Istanbul Ataturk și Copenhaga.

La categoria 10 – 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Atena,  Londra Stansted, Dublin, Istanbul Sabiha Gokcen şi Lisabona, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, clasamentul este: Chania (Grecia), Zadar (Croația), Salonic (Grecia), Shannon (Irlanda), Santorini (Grecia).

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a înregistrat, în primul trimestru al anului 2015, un trafic aerian record, de 1.808.332 pasageri și 21.532 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Faţă de aceeași perioadă a anului trecut, numărul pasagerilor care au tranzitat AIHCB în primele trei luni din 2015 a înregistrat o creştere de 15,5%. Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează semnificativ tendinţa generală de 5,2%, înregistrată la nivel european.

Aeroportul Henri Coandă a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european, care a atins 1,6%. Astfel, în primele trei luni ale anului 2015, numărul mişcărilor de aeronave pe AIHCB a crescut cu 12,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii. În anul 2014, pe AIHCB au început să opereze două noi companii aeriene, Ryanair şi Air Baltic.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.