Soldații de teracotă își măresc rândurile. Noi săpături arheologice în China Soldații de teracotă își măresc rândurile. Noi săpături arheologice în China
În curând, turiștii care vor dori să viziteze una dintre cele mai cunoscute atracții chinezești vor beneficia de un tur mai lung. Chinezii au... Soldații de teracotă își măresc rândurile. Noi săpături arheologice în China

În curând, turiștii care vor dori să viziteze una dintre cele mai cunoscute atracții chinezești vor beneficia de un tur mai lung. Chinezii au început noi săpături arheologice pentru a scoate la iveală alte câteva sute de soldați de teracotă.

Astfel, oficialii muzeului din Xi’an, entitatea care are în subordine vastul mausoleu al primului împărat chinez, au declarat că au început pe 30 martie săpăturile la groapa cu numărul doi, așteptându-se la noi comori arheologice de o valoare cel puțin la fel de însemnată cu cele din primul sit excavat al mausoleului.

Astfel, pe lângă 1.400 de soldați de teracotă și stauete ecvestre, noul sit arheologic ar putea conține 89 de care de război și 116 soldați călare.

“Sit-ul cu numărul doi conține adevărata esență a armatei de teracotă”, au declarat oficialii muzeului.

Descoperită în 1974, armata este una dintre cele mai mari atracții turistice ale Chinei, mii de vizitatori venind annual să vadă una dintre comorile inestimabile ale civilizației chineze. Armata de teracotă a fost realizată pentru a proteja mormântul primului împărat al dinastiei Qin, Qin Shi Huang, care a murit în anul 210 î.Hr., după ce a cucerit o mare parte din ceea ce înseamnă în acest moment China modernă.

În total, cele trei părți ale mormântului ar putea conține peste 8.000 de statuete reprezentând arcași, soldați de infanterie, cavalerie, care trase de cai, ofițeri, acrobați, muzicieni.

Mausoleul Qin este unul dintre cele mai mari morminte din lume, la construcția sa lucrând circa 700.000 de oameni. Mausoleul se află la 30 km de Xi’an, în China Centrală, suprafața sa totală fiind de 56 km pătrați.

Construcția are formă de patrulater cu lungimea unei laturi a zidului este de 2.000 metri și lățimea de 900 de metri. Zidul interior are lungimea de 1.200 metri și lățimea de 550 metri. În spațiul dintre ziduri este un grajd de cai, o groapă cu armuri, coifuri din piatră de calcar.

În cadrul mausoleului sunt case pentru magistați și soldații de gardă. Cuadrantul interior, pe o suprafață de 3.025 metri pătrați, este dominat de mormântul împăratului în forma unei piramide, cu demnitari din bronz.

La circa 300 metri spre est se află o îngrăditură în care se află două gropi, una conținând cai din lut, iar în cealaltă fiind harnașamente.

La 300 metri mai departe spre est este o groapă ce are o suprafață de 14.260 metri pătrați. Aici se află “soldații de teracotă”, 600 de soldați din lut în mărime naturală și 40 de care cu cai din lut sau bronz.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.