5 companii tech “stau” pe 430 de mld. dolari cash 5 companii tech “stau” pe 430 de mld. dolari cash
Potrivit unui raport Moody Investor Service, cinci companii tech din Statele Unite au rezerve financiare de 430 de miliarde de dolari. Astfel, Apple, Microsoft,... 5 companii tech “stau” pe 430 de mld. dolari cash

Potrivit unui raport Moody Investor Service, cinci companii tech din Statele Unite au rezerve financiare de 430 de miliarde de dolari.

Astfel, Apple, Microsoft, Google, Cisco Systems și Oracle dispun de sume impresionate de bani, pe care îi țin în conturi din întreaga lume.

În ultimii 5 ani, sectorul tech a contribuit cu circa 56% la rezervele de bani ale corportațiilor. În acest context, Apple, care deține cel puțin 178 de miliarde de dolari în conturi, are mai multe resurse decât sectoare economice întregi, scrie CNN Money.

Totodată, cea mai mare parte a banilor deținuți de acest companii sunt în afara granițelor Statelor Unite, firmele preferând să țină la distanță sumele pe care “Unchiul Sam” ar putea să le impoziteze cu 35%. Astfel, cam 90% dintre banii controlați de 4 dintre cei 5 giganți tech sunt în conturi offshore. Google, în schimb, ține doar 60% dintre fondurile cash, estimate la 64 de miliarde de dolari, în străinătate.

Iată care ar fi distribuția banilor:

  • Apple – 178 miliarde de dolari, 98% peste hotare
  • Microsoft – 90,2 miliarde de dolari, 91% peste hotare
  • Google – 64,4 miliarde de dolari, 60% peste hotare
  • Cisco – 53 de miliarde de dolari, 94% peste hotare
  • Oracle – 44,7 miliarde de dolari, 90% peste hotare

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.