Techno Office: Certificarea din punct de vedere al sustenabilității, aplicată şi mobilierului office Techno Office: Certificarea din punct de vedere al sustenabilității, aplicată şi mobilierului office
Techno Office, unul dintre principalii jucători ai  pieţei locale de furnizori de soluții complete pentru amenajarea spațiilor de birouri, anunţă că producătorul de mobilier... Techno Office: Certificarea din punct de vedere al sustenabilității, aplicată şi mobilierului office

Techno Office, unul dintre principalii jucători ai  pieţei locale de furnizori de soluții complete pentru amenajarea spațiilor de birouri, anunţă că producătorul de mobilier Haworth, pe care îl reprezintă în exclusivitate pe plan local, a susţinut dezvoltarea  programului „level”, o posibilitate de certificare a sustenabilității mobilierului office.

Astfel, Haworth, unul dintre liderii producătorilor de soluții pentru spații de birouri,  a jucat un rol activ în dezvoltarea unui ghid unitar pentru evaluarea mobilierului de birouri, la nivel european.

Noul program, denumit „level”, care vizează certificarea sustenabilității mobilierului de birou, va fi implementat până la finalul anului 2015 şi va elimina nevoia producătorilor și a clienților de a coopera cu multiple branduri din Europa și oferă siguranța utilizării unor produse cu impact redus asupra mediului. Haworth a participat îndeaproape la dezvoltarea acestui standard de sustenabilitate care a fost introdus de către Federația Europeană a Mobilerului Office (FEMO) în primul trimestru al anului 2014.

Noul standard de sustenabilitate înglobează criterii prevăzute de dispozițiile naționale și directivele privind achizițiile publice din Europa. Acesta evaluează produsul, spațiul în care se desfășoară producția, precum și producătorul din punct de vedere al unui întreg, în conformitate cu criterii sociale și ecologice.

Standardul de sustenabilitate vizează patru categorii: Materiale, Energie și Atmosferă, Sănătatea Oamenilor și a Ecosistemului, precum și Responsabilitatea Socială, iar calificativele care pot fi obținute sunt: Nivelul 1, Nivelul 2 și Nivelul 3, cel din urmă fiind cel superior.

Suntem foarte încântați de dezvoltarea standardului european de sustenabilitate, care ne va fi de folos la creșterea eficienței și la îmbunătățirea comunicării. De asemenea, suntem extrem de bucuroși că Federația Europeană a Mobilerului Office intenționează să implementeze programul de certificare până la finalul anului 2015

Bianca Doenicke, Manager Departament European EHS & Sustainability în cadrul Haworth

Noul standard de sustenabilitate a fost dezvoltat de către un grup de experți alcătuit din reprezentanți ai asociațiilor naționale de mobiler office, asociații de certificare și producători de mobilier care au colaborat în ultimii ani la acest proiect. Haworth a participat activ în întreg  procesul și a furnizat două dintre produsele sale pentru a testa accesibilitatea și fezabilitatea standardului în cadrul etapei incipiente.

Atât colecția de sisteme de depozitare „Vados”, cât și scaunul de lucru „Comforto 89 – Zody chair” au fost evaluate de către terțe părți neutre și au obținut certificarea „Nivel 3”.

Certificarea „level” este, practic, o continuare firească a programelor care vizează evaluarea spațiilor în care companiile își desfășoară activitatea. Așadar, acestea pot oferi acum angajaților nu doar siguranța unui loc de muncă sănătos și ecologic, ci își pot completa lista de atuuri cu piese de mobilier atent selecționate și în conformitate cu standardele de mediu europene

Iuliana Carata, General Manager Techno Office

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.