Știrile PRO TV au dat startul campaniei “România Din Regatul Unit” Știrile PRO TV au dat startul campaniei “România Din Regatul Unit”
Ieri seară, în cadrul jurnalului de la ora 19:00, Știrile PRO TV au dat startul campaniei România Din Regatul Unit – o serie de... Știrile PRO TV au dat startul campaniei “România Din Regatul Unit”

Ieri seară, în cadrul jurnalului de la ora 19:00, Știrile PRO TV au dat startul campaniei România Din Regatul Unit – o serie de reportaje cu și despre românii stabiliți în Marea Britanie.  

Campania se leagă de contextul actual, în care se pune accent pe emigrarea în Anglia. În luna mai britanicii își aleg reprezentanții Parlamentului, iar problema emigrației este cap de afiș în campania electorală. Politicienii din Regat vor măsuri mai restrictive în ceea ce privește emigranții, iar românii sunt printre cei vizați.

Telespectatorii vor vedea exemple de români care ne fac mândri la Londra: avocați, profesori, oameni de afaceri, artiști, dar și români cu meserii mai puțin cunoscute. Oameni care muncesc, sunt corecți, s-au integrat perfect în sistemul englez, au fost asimiliați și acceptă valorile din Regatul Unit al Marii Britanii, dar și români care ne fac de rușine la Londra, cei care nu ne reprezintă ca națiune, arătați cu degetul pentru că sunt extrem de vocali și de vizibili.

Rares Nastase (2)Am văzut atât afaceri de succes, în high-life-ul londonez, am filmat în locuri unde nu s-a mai filmat niciodată până acum, dar am văzut și fața mai puțin plăcută a Londrei și am fost martorul unor povești triste și rușinoase. Am aflat de ce autoritățile de la Londra ne arată cu degetul, dar știu că în marea metropolă avem români cu care mă pot mândri în toată lumea! Am filmat mulți tineri cu afaceri la început, oameni care vor să își întemeieze familii departe de țara natală. În orașul cu cei mai mulți miliardari, în poate cel mai cosmopolit stat al lumii, românii se integrează și își pun amprenta pe sistemul care i-a acceptat și care le pretinde să fie cinstiți și corecți.

Rareș Năstase

Campania România Din Regatul Unit va putea fi urmărită atât în cadrul Știrilor PRO TV, cât și în edițiile viitoare ale emisiunii România, te iubesc!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.