Reguli UE: Automobile echipate cu dispozitive anti-alcool, din 15 mai Reguli UE: Automobile echipate cu dispozitive anti-alcool, din 15 mai
Comisia Europeană (CE) a introdus o nouă menţiune pentru permisele de conducere eliberate persoanelor obligate să respecte anumite restricţii la volan, anume dreptul de... Reguli UE: Automobile echipate cu dispozitive anti-alcool, din 15 mai

Comisia Europeană (CE) a introdus o nouă menţiune pentru permisele de conducere eliberate persoanelor obligate să respecte anumite restricţii la volan, anume dreptul de a conduce doar automobile echipate cu sistem de blocare anti-alcool.

După ce sunt montate pe un autoturism, dispozitivele de blocare anti-alcool nu permit pornirea motorului, dacă aerul expirat de șofer indică prezența alcoolului.

Potrivit Reprezentanţei CE în România, noul cod unic înlocuiește o întreagă serie de mențiuni înscrise de statele membre în permisele de conducere.

Inițiativa Comisiei Europene reprezintă un pas important în vederea armonizării legislației la nivel european, contribuind la îmbunătățirea siguranței rutiere printr-o mai mare claritate a mențiunilor din permisele de conducere.

Noul cod va fi valabil în toate statele membre începând cu data de 15 mai 2015.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.