Cum să îți faci o “fortăreață” plutitoare Cum să îți faci o “fortăreață” plutitoare
Un cuplu și-a petrecut 20 de ani din viață pentru a pune pe picioare o adevărată “fortăreață” plutitoare pe coasta Insulei Vancouver din provincia Columbia Britanică.... Cum să îți faci o “fortăreață” plutitoare

Un cuplu și-a petrecut 20 de ani din viață pentru a pune pe picioare o adevărată “fortăreață” plutitoare pe coasta Insulei Vancouver din provincia Columbia Britanică. Și asta nu este tot. Această cetate plutitoare le oferă tot ce au nevoie pentru un stil de viață durabil.

Wayne Adams, 66 ani, și Catherine King, 59 ani, au început să construiască această cetate plutitoare împreună încă din 1992 și, ulterior, și-au cultivat aici propria lor hrană. Pentru a diversifica hrana au apelat și la pescuit.

Locuința, pe care cei doi au numit-o “Freedom Cove,” constă din 12 platforme plutitoare, care includ un ring de dans, o galerie de artă, un far, un studio pentru Adams și King, dar și cinci sere.

Cetatea lor dispune și de o jumătate de hectar de teren pentru alte culturi comestibile. Cuplul își procură apa de la o cascadă din apropiere în timpul verii și din apa de ploaie în timpul iernii.

Așezarea a fost alimentată cu o serie de 14 de panouri solare, dar, recent, a trecut la un generator după ce panourile au cedat.

Atunci când nu au de lucru pentru a-și întreține stilul de viață, cei doi reușesc încă să își ocupe timpul; în timpul verii primesc o serie de  vizitatorii din apropiere, curioși să experimenteze stilul de viață al familiei. În timpul liber, Adams este și sculptor, în timp ce King are ca hobby pictură, dansul, scrisul și muzica.

Vă lăsăm în continuare să admirați “fortăreața” familiei…

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.