1 Mai muncitoresc: ce petreceri și evenimente vor avea loc în stațiunile de pe litoral? 1 Mai muncitoresc: ce petreceri și evenimente vor avea loc în stațiunile de pe litoral?
Autoritățile din turism, dar și hotelierii sau patronii de cluburi și restaurante și-au făcut temele pentru deschiderea sezonului de vară 2015 și au pregătit... 1 Mai muncitoresc: ce petreceri și evenimente vor avea loc în stațiunile de pe litoral?

Autoritățile din turism, dar și hotelierii sau patronii de cluburi și restaurante și-au făcut temele pentru deschiderea sezonului de vară 2015 și au pregătit pentru minivacanța de 1 Mai concerte, parade de mașini, expoziții și festivaluri, pentru a satisface toate gusturile turiștilor care se gândesc să-și petreacă pe litoralul nostru cele câteva zile de vacanță.

Astfel, potrivit oficialilor Asociației Litoral-Delta Dunării, sezonul de vară de pe litoralul românesc va debuta pe 1 Mai cu o paradă care va reuni autobuze etajate, motocicletele Seawolves, maşinile retro de la Retromobil Club Constanţa şi masinile de drift de la Smart Driving Series. Evenimentul, organizat de Asociaţia Litoral – Delta Dunării, are loc între orele 16.00 – 19.00 pe traseul Mamaia – Constanţa şi retur.

De asemenea, în minivacanţa de 1 Mai (mai exact între 30 aprilie și 3 mai), în Mamaia vor mai avea loc petreceri în cluburi şi pe plajă (Fratelli, Le Gaga, Bellagio, Ego, Crema, Harlequin, Luv, Oha Beach, Kudos beach, Cafe del Mar, Princess, Papaya Beach, Rapana beach, Martinez, Tan Tan, Ammos Beach), festivalul de muzică electronică Sunwaves, concert Skrillex, în zona Enigma Beach, The Mission 2nd of May cu Luciano, Cesar Merveille, Ernesto Ferreyra, Ezikiel, Felipe Valenzuela, Gianni Callipari, Julietta, tot în zona Enigma Beach.

Autobuzele etajate vor circula în perioada 30 aprilie – 3 mai, între orele 10.00 – 20.00. Acestea vor avea o frecvenţă de 45 de minute, plecările având loc din Gara Constanţa, după care autobuzele vor traversa municipiul Constanţa şi vor ajunge la capătul staţiunii Mamaia, revenind apoi de unde au plecat, costul unui bilet fiind de 5 lei.

Bar pe plaja - Hotel VEGA, Mamaia

Telegondola Mamaia, una dintre atracțiile stațiunii, va funcţiona între 1 şi 4 mai, între orele 10.00 – 20.00. Preţul unei călătorii este de 15 de lei, iar copiii sub 7 ani şi persoanele cu handicap vor beneficia de transport gratuit.

Potrivit informațiilor asociației, evenimente similare vor avea loc şi în alte staţiuni de pe litoral. Astfel, în Eforie Sud, se desfăşoară, între 1 – 3 mai, “Târgul colecţionarilor Antica” (Parcul Primăriei, program de vizitate 8.00 – 20.00). În Eforie Nord, de 1 Mai, în Marina Eforie are loc “Sailors Open Day”, un eveniment cu tematică nautică, ce include plimbări pe mare, degustare de vinuri şi un concert “Trupa Veche”.

În Năvodari, în Tabăra Delfinul, va avea loc evenimentul “Manifest – 1 Mai muncitoresc”, la ora 11:00: muzică patriotică cu Express Junior, Panoramik, Hai Noroc, Cornel de la Năvodari, Universal și dansuri populare românești (Ansambluri de copii din Năvodari) și bulgarești (Ansamblul Casei de Cultură din General Toshevo-Bulgaria).

10 locuri ideale pentru un party de vară

În Marina Limanu, de lângă Mangalia, va avea loc “Yacht Party”, un eveniment cu temă nautică în cadrul căruia 200 de persoane vor merge pe mare, în trei serii, pe tot parcursul zilei de 1 Mai. Totodată, în Vama Veche, în zilele de 1 şi 2 mai are loc “Fisheye Fest”, un festival de artă şi pescuit.

marina lifeharbour limanu

În același timp, potrivit unui comunicat al Primăriei Mangalia citat de Mediafax, în perioada 30 aprilie – 3 mai, la Neptun are loc cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional Crazy Salsa Fest. Deschiderea oficială a sezonului va fi marcată de Caravana “Crazy Salsa Fest” şi 1 Mai Tunning Fest”, unde aproximativ 80 de maşini tunate, zeci de motoare şi două Tiruri în care vor dansa iubitorii de muzică latino vor defila din staţiunea Neptun până în Portul Turistic Mangalia.

Cele mai frumoase 10 parcuri naturale din întreaga lume

La eveniment vor fi prezenţi artişti din ţară şi străinătate, precum şi trupe de copii de la mai multe şcoli de dans din România. Pe parcursul celor trei zile, festivalul va cuprinde mai multe evenimente de profil, la care vor participa peste 300 de dansatori. Astfel, vor avea loc show-uri, workshop-uri, party-uri şi competiţii, cursuri de dans susţinute de instructori renumiţi din ţară şi din străinătate. Cunoscuţi MC cum ar fi Wilmark, Briggite Christine Preda sau Justinian Radu vor fi gazdele acestor spectacole pline de culoare şi talent. Pe lângă dansatori de la cele mai renumite şi premiate şcoli de dans din ţară, la festivalul de salsa din acest an vor veni şi artişti internaţionali precum: Amneris-USA, Bersy Cortez – Malaga, Spania, Domenico Cinisi–Italia, Ivana&Roberto–Italia, Tedy&Mitko–Bulgaria, Denitsa Skuleva–Bulgaria, Lunaticas-Grecia.

Împătimiţii de tuning şi competiţii auto vor avea parte şi ei de zile pline de distracţie, în perioada 1 – 3 Mai, la Mangalia. Asociaţia “Autocustoms” în colaborare cu Primăria Mangalia organizează evenimentul auto 1 Mai Tunning Fest, în Portul Turistic Mangalia.

Anul acesta, organizatorii propun o serie de concursuri de Car Audio, Tuning Auto & Moto, Drift, precum şi demonstraţii cu piloţi profesionişti CNVC. Tot în ziua de 1 mai, Corala Bărbătească “Armonia” şi Orchestra Folclorică “Muzica Divertis” vor concerta, la Casa de Cultură din Mangalia, într-un spectacol extraordinar de folclor şi interpretare coral-instrumentală.

Cele mai bune insule din lume, varianta TripAdvisor. FOTO

În Deltă, serbările de 1 Mai demarează cu Ziua comunei C.A. Rosetti, Serbarea câmpenească “Lăcramioare, lacrămioare” de la Sulina, “Coşia din Cerna” (concursuri de echitatie, degustări de produse tradiționale, spectacole în aer liber) în Comuna Cerna – evenimentul va avea loc pe 1 Mai -, Maratonul Măcinului (Comuna Greci, în data de 2 Mai).

delta dunarii1

Potrivit declarațiilor anterioare ale Corinei Martin, președintele Asociațiri Litoral-Delta Dunării, peste 35.000 de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc în minivacanța de 1 Mai. Tocmai de aceea, hotelierii au pregătit pachete de cazare cu tarife speciale, cluburile se vor întrece în petreceri cu DJ internaționali, centrele balneo – spa sunt deschise, iar conditiile meteo sunt extrem de favorabile pentru prima plajă sau prima plimbare cu barca în Delta Dunării, pe anul 2015.

Travel trends: 10 “rooms with a view” pentru o vacanță de vis

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.