Apple a vândut peste 60 de mil. de iPhone-uri în 3 luni Apple a vândut peste 60 de mil. de iPhone-uri în 3 luni
Ieri seară, după închiderea burselor din SUA, gigantul american din tehnologie Apple, una dintre companiile cu cea mai mare capitalizare de piață din lume,... Apple a vândut peste 60 de mil. de iPhone-uri în 3 luni

Ieri seară, după închiderea burselor din SUA, gigantul american din tehnologie Apple, una dintre companiile cu cea mai mare capitalizare de piață din lume, și-a făcut cunoscute rezultatele financiare cu care a încheiat trimestrul al doilea din anul fiscal 2015.

Așa cum ne-a obișnuit, informațiile financiare ale companiei fondate de Steve Jobs sunt la superlativ. Apple a vândut în trei luni 61 de milioane de telefoane mobile inteligente, o creștere semnificativă de la cele 43 de milioane de dispozitive vândute în perioada similară din 2014. Astfel, trimestrul doi din 2015 a devenit al doilea cel mai bun din istoria Apple. Cel puțin pentru iPhone, vedeta de necontestat a companiei. T1 2015 păstrează încă primul loc în topul producătorului american, cu 74,5 milioane de iPhone-uri vândute.

Apple Watch, cel mai profitabil produs al gigantului american?

“Vedem o creștere a numărului de persoane care aleg să schimbe terminalul folosit cu un iPhone”, a declarant Tim Cook, CEO-ul companiei.

appleTotodată, potrivit datelor Apple, gigantul American a strâns mai mulți bani de pe urma pieței chineze decât din Europa. În esență, Apple a câștigat 160 de milioane de dolari din vânzările de gadgeturi din China, comparative cu cei 120 de milioane de dolari strânși din Europa.

În total, producătorul de electronice, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața smartphone-urilor a avut venituri de 58 de miliarde de dolari și un profit net de 13,6 miliarde de dolari (comparative, în perioada similară a anului trecut, Apple a avut venituri de 45,6 miliarde de dolari și un profit net de 10,2 miliarde de dolari).

În ce stadiu au ajuns lucrările pentru OZN-ul Apple? Foto & Video

În afară de cele 61 de milioane de iPhone-uri vândute, Apple a mai livrat 12 milioane de tablete iPad (o dezamăgire în rândul analiștilor de profil și pentru managerii companiei) și 4,5 milioane de Mac-uri.

Estimările inițiale vedeau vânzările iPad undeva la 14,1 milioane de unități, oricum, cu mult sub cele 21,4 milioane de gadgeturi vândute în trimestrul anterior.

Următoarele informații financiare ale companiei vor include și vânzările Apple Watch, compania estimând ca veniturile trimestrului care se termină în iunie să fie undeva între 46 de miliarde de dolari și 48 de miliarde de dolari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.